ΠΑΣΟΚ: «Χωρίς σχέδιο για την ενίσχυση της υπαίθρου»

Spread the love


Ομοβροντία από το ΠΑΣΟΚ για το λουκέτο στο ταχυδρομείο Παπάδου σήμερα Παρασκευή. Ο βουλευτής του κινήματος, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, με γραπτή δήλωσή του τονίζει ότι «σήμερα υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και την ενώνω με την φωνή των κατοίκων της Γέρας στη νέα απόφαση των ΕΛ.ΤΑ. για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος Γέρας». Μεταξύ άλλων ο ίδιος υπογραμμίζει ότι κατά την ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΕΛ.ΤΑ. υπήρξε δέσμευση και διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας.

Η Βάσω Χοχλάκα

Η Περιφερειακή Σύμβουλος, Βάσω Χοχλάκα, σε παρέμβασή της σημειώνει ότι «η σταδιακή συγκέντρωση του συνόλου των υπηρεσιών στις πρωτεύουσες των νησιών, οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερη υποβάθμιση τις περιφερειακές κοινότητες των νησιών μας και ερημώνει την ύπαιθρο, εξέλιξη εξαιρετικά δυσοίωνη σε μία ευαίσθητη, συνοριακή, περιοχή της χώρας μας. Ουσιαστικά επιλογές κατάργησης κάθε μονάδας παροχής υπηρεσιών εκτός της πρωτεύουσας επιτείνουν την κυρίαρχη τάση αστυφιλίας που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τα νησιά, μ’ ό,τι σημαίνει αυτό και για το δημογραφικό τους ζήτημα», αναφέρει καλώντας να στηρίξουν όλοι μαζί ενεργά τις τοπικές κοινωνίες και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες καθώς, όπως λέει, δεν πρόκειται για πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ο Γιώργος Πετρέλλης

Τέλος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργος Πετρέλλης, επισημαίνει ότι τα Ταχυδρομεία δεν είναι courier. «Ο ταχυδρόμος δεν είναι ένας υπάλληλος που φέρνει στο σπίτι λογαριασμούς», τονίζει. Και συνεχίζει: «Μπορεί το γράμμα ως μέσο επικοινωνίας να είναι πλέον ξεπερασμένο, όμως, για τα χωριά μας η συμβολή του Ταχυδρόμου είναι πολύ ευρύτερη από την μεταφορά επιστολών στα σπίτια. Ειδικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η δημογραφική τους απίσχνανση, θα έπρεπε υπηρεσίες όπως ΚΕΠ, Ταχυδρομείο, Αστυνομία, Υποθηκοφυλακείο και Τράπεζα να ενισχύονται και να παραμένουν σε λειτουργία πάση θυσία με θέσπιση κινήτρων». 

Ο κ. Πετρέλλης καταλογίζει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως λειτουργεί χωρίς κανένα σχέδιο για την ενίσχυση της υπαίθρου και τον περιορισμό της αστυφιλίας.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση