Απεργία στους ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Spread the love


Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης στις πληρωμές του επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ για την δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων. Στη Λέσβο λειτουργούν έξι ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί και όπως μας είπε η αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στο νησί μας, Παναγιώτα Κουφέλου, η συμμετοχή στην κινητοποίηση θα είναι μεγάλη, δεδομένου ότι το ζήτημα αυτό αφορά όλες τις δομές που δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Μάιο. 

«Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό και εμείς, ως ιδιοκτήτες, έχουμε δείξει τεράστια υπομονή εδώ και 5 μήνες. Φιλοξενούμε τα παιδάκια δωρεάν, παρέχουμε όλες τις προβλεπόμενες, από το πρόγραμμα, υπηρεσίες, αλλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε πλέον αν δεν λάβουμε τα ποσά που έχουν προκαθοριστεί», τόνισε η ίδια. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.) με επίσημη ανακοίνωσή της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το προβλήματα του κλάδου καταγγέλλοντας την πολιτεία για τον περιορισμό εγγραφής παιδιών άνω των 4 ετών, μια δυνατότητα που είχαν για 49 χρόνια (από το 1970 έως το 2019) και την ογκώδη γραφειοκρατία του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει το μεγάλο κοινωνικό έργο των Παιδικών Σταθμών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της φύλαξης και της εκπαίδευσης των μικρών παιδιών προσχολικής ηλικίας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους να διαρκούν πάνω από 10 χρόνια. Παράλληλα, καταθέτει προτάσεις προς την κυβέρνηση, όπως την κοινή επιτροπή με τα Υπουργεία που αφορούν τους παιδικούς σταθμούς, την απογραφή του κλάδου, την ενεργή συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην κρίσιμη συζήτηση για το δημογραφικό και διεκδικεί τους 5 μήνες που χρωστάει η κυβέρνηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση