Διακοπές για λίγους

Spread the love


Οι γιορτές έρχονται και κάθε χρόνο ο κόσμος σχεδιάζει το πού θα περάσει τις γιορτές του τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά με τις επιλογές που υπάρχουν να είναι πάρα πολλές τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα. Βασικός παράγοντας στην επιλογή των προορισμών για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές φυσικά αποτελεί η οικονομική κατάσταση του κόσμου, που όπως και άλλες χρονιές, έτσι και φέτος φαίνεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο. 

Στην σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης αλλά και της ακρίβειας που το τελευταίο διάστημα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σκέφτεται κανείς όλο και περισσότερο το πού θα πάει διακοπές, με την πλειονότητα να επιλέγει την παραμονή στο νησί έτσι ώστε να περάσει πιο οικονομικές γιορτές. Υπάρχει και η μερίδα ατόμων που προτιμά να πάει εκδρομή Πρωτοχρονιά αντί για Χριστούγεννα έτσι ώστε να αποφύγει κάποια έξοδα, ενώ όσοι θα κάνουν γιορτές εκτός νησιού θα προτιμήσουν οι περισσότεροι προορισμούς εντός Ελλάδας και όχι τόσο σε περιοχές της Ευρώπης, καθώς τα ταξίδια εκεί είναι απλησίαστα. Παρά το γεγονός ότι στη Λέσβο φέτος  προβλέπεται μεγάλη αύξηση τουριστών και επισκεπτών από τα απέναντι παράλια, οι οποίοι θα περάσουν τις χειμερινές διακοπές τους εδώ, όπως άλλωστε αναφέρουν εδώ και αρκετό καιρό όλοι οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού, εντούτοις οι ντόπιοι κάτοικοι δεν φαίνεται πως θα προτιμήσουν τουλάχιστον για τα φετινά Χριστούγεννα τις εξορμήσεις. 

Παρόλα αυτά τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στη Μυτιλήνη έχουν προετοιμάσει τις δικές τους ταξιδιωτικές προσφορές αλλά και πακέτα, τα οποία είναι αρκετά ελκυστικά για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στις γιορτές. Φυσικά μπορεί παραδοσιακά οι γιορτές να συνδέονται και με τις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις και τα ταξίδια, αλλά και εδώ στη Μυτιλήνη σχεδιάζονται πολλές εκδηλώσεις από φορείς και συλλόγους που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. 

 

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Πεσμένη βλέπουν την κίνηση των κατοίκων της Λέσβου από την μεριά τους οι τουριστικοί και ταξιδιωτικοί πράκτορες του νησιού όσον αφορά τις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα περάσουν τα Χριστούγεννά τους εδώ στη Μυτιλήνη, ενώ κάποιοι λίγοι που θα ταξιδέψουν φαίνεται ότι προτιμούν προορισμούς εντός Ελλάδας, όπως τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και λιγότερο τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και τις βαλκανικές χώρες. 

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος: «Γενικά είναι πεσμένα τα πράγματα. Δεν υπάχει τόσο κάποια συγκεκριμένη προτίμηση όσον αφορά τις γιορτινές εξορμήσεις. Οι περισσότεροι Μυτιληνιοί θα προτιμήσουν να περάσουν τις γιορτές τους οικογενειακά, εδώ στο νησί μας. Ωστόσο τα περισσότερα τουριστικά και ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν πακέτα και προσφορές για όλους, που θέλουν να ταξιδέψουν. Και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την άλλη πλευρά στο νησί μας θα έρθουν αρκετοί τουρίστες και ειδικά από την Τουρκία για να περάσουν τις γιορτές εδώ και κυρίως την Πρωτοχρονιά».

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Κωνσταντίνος Τσόλος, μας είπε: «Οι περισσότεροι προτιμάνε να ταξιδεύουν την Πρωτοχρονιά παρά τα Χριστούγεννα. Αλλά γενικά η κίνηση είναι πολύ πεσμένη. Λίγοι θα φύγουν εκτός νησιού για διακοπές. Και αυτοί οι λίγοι που θα φύγουν, θα φύγουν την Πρωτοχρονιά. Εντός Ελλάδας δείχνουν ότι προτιμάνε όσοι είναι για να φύγουν και κάποιοι την Τουρκία. Κυρίως Τρίκαλα και Γιάννενα. Εξωτερικό δεν έχει και πολύ μεγάλη ζήτηση λόγω και των αυξημένων εξόδων που χρειάζεται ένα τέτοιο ταξίδι. Είναι και οι βενζίνες, είναι και ακριβά τα εισιτήρια. Θα πρέπει να φύγουν από εδώ να πάνε Αθήνα και από εκεί σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Αλλά σε σχέση με άλλες χρονιές τα πράγματα είναι πολύ πεσμένα».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση