Τι ετοιμάζει ο Μητσοτάκης για τον Στεφανή;

Spread the love


  • Έρχεται αύριο το πρωί και θα αναχωρήσει το απόγευμα, ενώ θα ορκιστεί το μεσημέρι Περιφερειακός Σύμβουλος ο Αλκιβιάδης Στεφανής, στην παράταξη του οποίου ξεχειλίζει η δυσφορία από την «εξαφάνισή του»
  • Ποια είναι τα σενάρια για την επόμενη μέρα και ποιες οι εισηγήσεις στο γραφείο του πρωθυπουργού για την αξιοποίησή του σε κρίσιμη θέση

Στη Μυτιλήνη αναμένεται να βρίσκεται αύριο Σάββατο, προκειμένου να ορκιστεί το μεσημέρι ως Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου εκπροσωπώντας την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι που τον γνωρίζουν καλά εκτιμούσαν το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα δεχόταν τη θέση και θα υπέβαλε την παραίτησή του ανοίγοντας το δρόμο για την πρώτη επιλαχούσα, Ελένη Μακρή, ο ίδιος τελικά στάθμισε τα πράγματα αποφασίζοντας στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να παραστεί αύριο στη Μυτιλήνη και να ορκιστεί απέναντι στον αντίπαλό του, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος θα βρίσκεται στο θώκο του Περιφερειάρχη. Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο κ. Στεφανής θα φτάσει το πρωί στη Μυτιλήνη και θα αναχωρήσει με την απογευματινή πτήση και όπως είναι αναμενόμενο θα έχει και κάποια συνάντηση με την παράταξή του. 

 

Γκρίνια…

Τα παραπάνω καθώς η παράταξή του έχει να τον δει και να τον ακούσει από το βράδυ των εκλογών για το δεύτερο γύρο. Ακολούθησε ένα ευχαριστήριο μήνυμα sms του ιδίου μετά από ορισμένες εβδομάδες στα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων, αλλά και σε όλα τα στελέχη που συνέβαλαν στην εκλογική του κάθοδο. Το μήνυμα τροφοδότησε τα πρώτα σενάρια και εικασίες ότι ήταν το «αντίο» του κ. Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο. Αυτό δεν είχε απόσταση, εκείνη τουλάχιστον την περίοδο από την πραγματικότητα, καθώς λίγο καιρό αργότερα το όνομά του συμπεριελήφθη σε έρευνα που έκανε εταιρεία για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, εξετάζοντας την καταλληλότητα και την αποδοχή που έχουν πρόσωπα του κόμματος για την κάθοδό τους στις Ευρωεκλογές! Και ένα από αυτά τα πρόσωπα στη συγκεκριμένη έρευνα ήταν και αυτό του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Από τότε ο κ. Στεφανής δεν έχει μιλήσει με κανέναν και αυτή η απουσία του μετά την ήττα έχει τροφοδοτήσει την γκρίνια που ξεχειλίζει σε πρόσωπα που στήριξαν την κάθοδό του στις εκλογές και δηλώνουν ενοχλημένοι, ενώ κορυφαία κομματικά στελέχη που έβαλαν πλάτες για την εκλογική του κάθοδο τώρα πνέουν μένεα, λέγοντας ότι “μόνο για τις εκλογές τους θυμόταν”.

Προφανώς αυτά τα στελέχη περίμεναν μία άλλη επικοινωνία και μετά τις εκλογές με τον κ. Στεφανή  αδυνατώντας να κατανοήσουν πώς οι στρατιωτικοί και ειδικά του επιπέδου στο οποίο βρέθηκε ο ίδιος φτάνοντας μέχρι την κορυφή λειτουργούν με ψυχρή λογική, χωρίς πολλούς φίλους. Έτσι κι αλλιώς μέχρι το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν σίγουρο αν ο ίδιος θα ορκιζόταν Περιφερειακός Σύμβουλος και όλα αποφασίστηκαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εκτιμά το στρατηγό αφάνταστα. Ο ίδιος του ανακοίνωσε ότι πρόκειται σύντομα να τον αξιοποιήσει. 

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Τίποτα πάντως δεν είναι τυχαίο καθώς ο κ. Στεφανής συνομιλεί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τον οποίο ούτως ή άλλως συναντήθηκε πριν καταλήξει ότι τελικά θα έρθει αύριο να ορκιστεί στην Μυτιλήνη μέχρι να ανοίξει το δρόμο για τη διαδοχή του. Προς το παρόν κρίθηκε ότι είναι καλύτερα και από επικοινωνιακής πλευράς να ορκιστεί και να συμμετάσχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και αν αυτό πληγώνει τη στρατιωτική του περηφάνια να καθίσει σε δεύτερο ρόλο μπροστά στον κ. Μουτζούρη. Αυτό όμως είναι αναγκαίο μέχρι να γίνει το επόμενο βήμα. Ένα βήμα που μπορεί να έχει σχέση με την κάθοδό του στις Ευρωεκλογές, καθώς αλλιώς δεν θα είχε συμπεριληφθεί στη σχετική έρευνα που προηγήθηκε. 

Ακόμα πιο πιθανό όμως είναι ο κ. Στεφανής να αξιοποιηθεί ως ο πρώτος Υφυπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς μετά την εμπειρία που είχε ως Σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει δεχτεί εισηγήσεις να αξιοποιήσει το στρατηγό σε αυτή τη σημαντική θέση. Καλά πληροφορημένες πηγές στη Νέα Δημοκρατία ανέφεραν στα Νέα της Λέσβου ότι αυτό θα γίνει στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ή σε μίνι ανασχηματισμό που θα περιλαμβάνει περιορισμένες αλλαγές.

Έτσι κι αλλιώς πάντως δεν είναι τυχαία η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες για την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας μέσω μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το Γενικό Γραμματέα στον Υφυπουργό Γιάννη Παππά, όπως έχουμε γράψει από τη σχολιογραφία μας. Πρόκειται για αλλαγές που δίνουν στη Γενική Γραμματεία ήδη τον αέρα ενός άτυπου Υφυπουργείου. Όπως και οι προσλήψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα, πολύ δε περισσότερο ο προγραμματισμός, καθώς αναμένεται και άλλες θέσεις εργασίας να συμπεριληφθούν σε προκηρύξεις στο εγγύς μέλλον. Για όλα αυτά ο Αλκιβιάδης Στεφανής “παίζει” ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του Υφυπουργού, ώστε με αυτόν τον τρόπο να έχει ενισχυμένο ρόλο στα νησιά του Αιγαίου και να του δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσει πολιτικές που είχε στο πρόγραμμά του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση