Νομιμοποιούν τους παράνομους μετανάστες για εργατική δύναμη

Spread the love


Έναν κύκλο πρώτων αντιδράσεων είχε προκαλέσει το Σαββατοκύριακο η Τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, σύμφωνα με την οποία μειώνεται στα 3 χρόνια από τα 7 που ίσχυε η προβλεπόμενη περίοδος για την νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών, καθώς όσοι υπήκοοι τρίτων χωρών βρίσκονταν στη χώρα μας μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2023 μπορούν άμεσα να πάρουν νόμιμες άδειες παραμονής και αυτό ισχύει τόσο για τους παράνομους μετανάστες όσο και για όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις ασύλου και έχουν απορριφθεί και συνεχίζουν να βρίσκονται στη χώρα μας. 

Ο Υπουργός αιτιολογεί την Τροπολογία στην ανάγκη να μπορέσουν να εξασφαλίσουν άδειες εργασίας οι αλλοδαποί για να χρησιμοποιηθούν ως εργατική δύναμη στη χώρα μας και αυτό φαίνεται πως βρίσκει σε πρώτη φάση, έστω και υπό προϋποθέσεις, σύμφωνους και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα ακροδεξιά κόμματα, την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες και τη Νίκη, που κάνουν λόγο για έγκλημα σε βάρος της χώρας.

Αντιδράσεις υπάρχουν και εσωκομματικά στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, ο κ. Καιρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να προσελκύσει νέες ροές και αυστηροποιεί το πλαίσιο, καθώς, αν πάψει η απασχόληση, τότε η άδεια θα ανακαλείται. Θετικά διακείμενο στην τροπολογία για την άδεια διαμονής αλλά υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει νέα Μανωλάδα, φάνηκε το ΚΚΕ.

Η Τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για ασφαλιστικά ζητήματα του Υπουργείου Εργασίας στις Επιτροπές της βουλής, ενώ αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη εβδομάδα.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση