Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πρωταθλητής χειμώνα ο Οδ. Ελύτης στον Νότιο Όμιλο, δεν χάνει το πρωτάθλημα η Καλλονή στον Βόρειο

Spread the love

Πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε ο Οδυσσέας Ελύτης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στον Νότιο Όμιλο της Β΄ Κατηγορίας. 

Η ομάδα του Δούκα Καρέτου νίκησε 3-1 με ανατροπή τον Παλλεσβιακό και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή. Ο Παλλεσβιακός μπορεί να προηγήθηκε 1-0 με τον Ατζέμη, όμως η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Ελύτη, που με γκολ των Καλουτζή, Μαμουλέλλη και Χιώτη με πέναλτι πήρε μια μεγάλη νίκη με σκορ 3-1. 

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε ο Αστέρας Νίκης τον Αστέρα/Ορφέα με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι που δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Ράσκου και Καφαλούκου, ωστόσο στη συνέχεια ο Αστέρας/Ορφέας μπήκε ξανά στο ματς μειώνοντας σε 2-1 με τον Γκέκα. Τελικά ο Αστέρας Νίκης μπόρεσε να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα, παραμένοντας έτσι η μοναδική αήττητη ομάδα στο Νότιο Όμιλο, αλλά στο -1 από τον πρωτοπόρο Οδυσσέα Ελύτη. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Νοτίου Ομίλου ο Αιολικός χρειάστηκε να φορτσάρει στο δεύτερο ημίχρονο για να επικρατήσει με 4-0 του Ταξιάρχη που άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο. Τα γκολ για την ομάδα του Βαγγέλη Σπανού πέτυχαν οι Λένα (δυο), Αλμέτα και Κορκίδης. Ακόμη στο γήπεδο Αγίας Μαρίνας η Δόξα Λέσβου ξέσπασε τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών πάνω στον Αετό Β΄ τον οποίο νίκησε με το ευρύ 6-2. Για την νικήτρια ομάδα δυο γκολ πέτυχε ο Γιαλαμαδάκης και από ένα οι Γιαννής, Χονδρός, Κανόγλου και Ισαλάρι, ενώ τα τέρματα του Αετού Β΄ σημείωσαν οι Θεοδοσίου και Βαχτσαβάνης.

Στον Βόρειο Όμιλο διεξήχθη η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου με την Καλλονή να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς νίκησε με 4-1 την Άναξο και την άφησε εννέα βαθμούς πίσω από την κορυφή. Η Καλλονή αποδείχθηκε καλύτερη στα σημεία και μπόρεσε να πάρει την νίκη που την φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της. Σκόρερ για την ομάδα του Σταύρου Μόλβαλη οι Πλουμής (δυο), Καραγιάννης και Γκιάτα. Η Άναξος είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1 με τον Άνταμ Σουλεϊμάνα. 

Εύκολα πήρε τους τρεις βαθμούς ο Καραβαγγέλης επικρατώντας με σκορ 7-0 του Μακαρέα στο γήπεδο Παρακοίλων, στο τελευταίο παιχνίδι για την ομάδα της Άγρας στο πρωτάθλημα, καθώς πήρε την δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει από το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, μια λυπηρή είδηση για το λεσβιακό ποδόσφαιρο που χάνει και άλλη ομάδα από την δύναμή του. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο αγώνας δεν χωράει σε κριτική αφού ο διαλυμένος εδώ και καιρό Μακαρέας απλώς κατέβηκε στο γήπεδο για να δώσει την τελευταία του παράσταση στη Β΄ Κατηγορία. Τα γκολ για τον Καραβαγγέλη σημείωσαν οι Βασίλογλου (δυο), Βελούτσος Γ. (δυο), Βελούτσος Α., Ξυπτεράς και Μαμάκος Γ.

Αμφίρροπες αναμετρήσεις διεξήχθησαν στα γήπεδα Ερεσού και Άντισσας. Ο Παπανικολής νίκησε 2-1 με ανατροπή τον Αχιλλέα και έφθασε τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Μαζάρι έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα της Πέτρας, όμως ο Βουτσιώτης με δυο προσωπικά γκολ έφερε τούμπα το ματς, χαρίζοντας στον Παπανικολή τη νίκη. Ο Μεσότοπος πήρε διπλό στην Άντισσα, επικρατώντας 2-1 του τοπικού Ορφέα που προηγήθηκε 1-0 χάρη στο γκολ του Χασάπη, ωστόσο στην συνέχεια ο Βατζάκας με δυο γκολ οδήγησε τον Μεσότοπο σε μια σπουδαία νίκη.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Νότιος Όμιλος

  • Αστέρας Ν. – Αστέρας/Ορφ. 2-1
  • Αιολικός – Ταξιάρχης 4-0
  • Οδ. Ελύτης – Παλλεσβιακός 3-1
  • Δόξα Λέσβου – Αετός Β΄ 6-2
  • Ρεπό: ΑΟ Βασιλικών

Βαθμολογία

  1. Οδ. Ελύτης  19  25-7
  2. Αστέρας Ν.  18  22-8
  3. Αιολικός  14  23-6
  4. Παλλεσβιακός  14  20-14
  5. Δόξα Λέσβου  12  21-20
  6. Ταξιάρχης  12  16-21
  7. ΑΟ Βασιλικών  5  9-17
  8. Αετός Β΄ 3  9-29
  9. Αστέρας/Ορφ.  1  9-32

Βόρειος Όμιλος

  • Ορφέας Αντ. – ΑΟ Μεσοτόπου 1-2
  • Παπανικολής – Αχιλλέας 2-1
  • Μακαρέας – Καραβαγγέλης 0-7
  • Καλλονή – Άναξος 4-1

Βαθμολογία

  1. Καλλονή  25  29-8
  2. Άναξος  16  14-14
  3. Καραβαγγέλης  13  34-12
  4. ΑΟ Μεσοτόπου  13  17-24
  5. Παπανικολής  12  12-17
  6. Αχιλλέας  11  19-17
  7. Ορφέας Αντ.  9  11-20
  8. Μακαρέας  1  8-32

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση