Βγήκε στην κυκλοφορία το περιοδικό «Το Ακράσι», του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, και προσφέρθηκε σε όλους τους Ακρασιώτες με πλούσια ύλη και πολλές φωτογραφίες, έγχρωμες και ασπρόμαυρες, σχετικές με την ζωή αυτού του γραφικού ορεινού χωριού. Η θεματολογία και σε αυτό το τεύχος πλούσια στο χθες και στο σήμερα. Και φυσικά στο περιοδικό αυτό δεν χορταίνεις να βλέπεις φωτογραφίες έγχρωμες (στο «σαλόνι» και το εξώφυλλο του περιοδικού) και ασπρόμαυρες από το χθες και το σήμερα. Από τις εκδηλώσεις του συλλόγου του χωριού, από τις γιορτές και τα πανηγύρια που γίνονται στο Ακράσι. Πολλές φωτογραφίες, πάρα πολλές, που μέσα από αυτές βλέπεις την ζωντάνια αυτού του χωριού ακόμα και τον χειμώνα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού: «Παραμονή των Χριστουγέννων Κυριακή (24/12/23) είπαμε (μικροί και μεγάλοι) τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μοιράστηκε το νέο τεύχος του περιοδικού του Πολιτιστικού μας Συλλόγου. Στο νέο αυτό τεύχος διαβάστε δυο άρθρα του… σε πρώτο πρόσωπο για τα ΝΤΑΜΙΑ του Μανώλη Σωτηρχέλλη αφηγήσεις του πατέρα του που κατέγραψε…. και για την ΓΙΑΓΙΑ που εξομολογείται…. Κλείνουμε 27 ΧΡΟΝΙΑ έκδοσης του περιοδικού Το ΑΚΡΑΣΙ του Πολιτιστικού μας Συλλόγου Ακρασίου. Ευχαριστούμε όλους όσους ενισχύουν οικονομικά την έκδοση του περιοδικού. Όσοι δεν το λάβουν να επικοινωνήσουν μαζί μας (τηλέφωνο 6977033166 ή στο email: [email protected]) για να τους το στείλουμε.
Το περιοδικό είναι ΔΩΡΕΑΝ. Φροντίζουμε να το στείλουμε σε όλους τους Ακρασιώτες όπου και να βρίσκονται, με την προϋπόθεση να έχουν καταβάλει τα ταχυδρομικά έξοδα του περιοδικού (5 ευρώ το χρόνο όσους διαμένουν στην Ελλάδα και 10 του εξωτερικού). Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους σταλεί. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλους εκείνους, τους πάρα πολλούς, που από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα, μας έκαναν την τιμή να μοιραστούν μαζί μας την σοφία και τη γνώση τους μέσα από τις σελίδες του Περιοδικού μας ΤΟ ΑΚΡΑΣΙ. Τέτοιες πρωτοβουλίες, που ξεκινούν από τον πυρήνα της κοινωνίας των πολιτών, χωρίς υστεροβουλίες ή δεύτερες σκέψεις και κυρίως χωρίς εξαρτήσεις, είναι μια ένδειξη υγείας και δύναμης της κοινωνίας. Και αυτήν ακριβώς την υγεία και την δύναμη τις χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ».