Πρόταση για ανάπλαση της πλατείας Καλλονής

Από τη συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής, Σ. Ζαχαράκη
Spread the love


Σε προγραμματισμένες συναντήσεις για υπηρεσιακά και όχι μόνο θέματα, στην Αθήνα, βρέθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, το προηγούμενο τριήμερο. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη, παρουσιάζοντάς του τις νέες προτάσεις του Δήμου στο πρόγραμμα, μεταξύ αυτών και της προοπτικής ανάπλασης της πλατείας Καλλονής. Νωρίτερα και με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για ειδικά υπηρεσιακά θέματα, ενώ στο πλαίσιο των νέων του καθηκόντων στην Ένωση, ο κ. Βέρρος προσκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα και επίσημα στη Λέσβο. 

Στη συνέχεια, ο Τ. Βέρρος συμμετείχε μαζί με τον Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου, Κώστα Κατσαρό, σε συσκέψεις με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, καταθέτοντας το αίτημα του Δήμου για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης του δρόμου της Εφταλούς, που υπέστη σοβαρότατες ζημιές κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ επισκέφθηκε μετά την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και συζήτησε μαζί της για τις δυνατότητες συνεργασίας του νέου Υπουργείου με το Δήμο. Σε συνέχεια της συνάντησης με τη Σοφία Ζαχαράκη και ειδικότερα για την επέκταση των κοινωνικών δράσεων του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Νίκος Αλεξανδρής είχε ξεχωριστή επαφή με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόδρομο Πύρρο.

Ακόμη, παρουσία και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Ασανούλας Γιαννή-Κοκκινέλλη, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση με ατζέντα συζήτησης κυρίως τα θέματα αγροτικής οδοποιίας, καθώς και τα έργα που αφορούν στις λιμνοδεξαμενές. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, όπου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση για έργα υποδομών, αλλά και για τις δυνατότητες στήριξης των Ερασιτεχνικών Σωματείων. Με τον κ. Βρούτση, ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Αλέξανδρος Ροδίτης, συζήτησαν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό “e-kouros” που προωθεί το Υπουργείο και παρουσίασαν την αξιοσημείωτη ανταπόκριση του Δήμου στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «Άθληση για όλους», με συνεχείς δράσεις. 

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση