«Όποιος έχει χρήματα ζει» 

Spread the love


Με το σύνθημα ζωής που αποτελεί διαπίστωση «όποιος έχει χρήματα ζει» χαράσσουν κοινή πορεία διεκδίκησης οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στη Λέσβο, οι οποίες συναντώνται ξανά σε κοινούς αγώνες, αυτή τη φορά για τα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης, με διαδήλωση, στις 9:00 σήμερα το πρωί, έξω από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, βρίσκονται σε θέση μάχης για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία χωρίς επιχειρηματική δράση, με κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και υποδομές.

«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουμε μαζί αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα, την πολιτική του “όποιος έχει χρήματα ζει”. Μόνο εμείς με τον αγώνα μας, μπορούμε να βάλουμε φραγμό σ’ αυτόν τον δρόμο», αναφέρουν. Και συνεχίζουν: «Μας φόρτωσαν τα βάρη την περίοδο της κρίσης, του κορονοϊού, της ύφεσης και συνεχίζουν. Ιδιωτικοποιούν την υγεία με τη δημιουργία των απογευματινών χειρουργείων σαν συνέχεια των επί πληρωμή απογευματινών ιατρείων.

Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό στο νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία με δραματικές και επικίνδυνες επιπτώσεις στην παρεχόμενη υγεία για όλους τους κατοίκους του νησιού μας».

Επισημαίνοντας ότι συνεχώς αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις παραϊατρικές εξετάσεις από την ώρα που το δημόσιο σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις του Δημοσίου – ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΙΚΑ – ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν σήμερα τους πολίτες έξω από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης να στηρίξουν τον αγώνα τους για καλύτερη δημόσια περίθαλψη.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση