Το 3ο βραβείο για το 2ο Γυμνάσιο

Από την συμμετοχή των μαθητών στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας
Spread the love


Μια πολύ σπουδαία διάκριση για σχολείο του νησιού μας είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Για ακόμη μια φορά τα μηνύματα που έρχονται από τον χώρο των σχολείων είναι πολύ ευχάριστα, αφού ακόμα ένα γυμνάσιο και πιο συγκεκριμένα το 2ο Γυμνάσιο κέρδισε βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διεξήχθη στην Αθήνα. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή των μαθητών στον στόχο αποδίδει καρπούς και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δίπλα τους, έχουν καταφέρει πολλά. 

Απόδειξη είναι οι αξιοπρεπέστατες συμμετοχές μαθητών από την Λέσβο σε πανελλήνιους και πανευρωπαϊκούς μαθητικούς διαγωνισμούς, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφουν με βραβεία και διακρίσεις στις αποσκευές τους.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η διεύθυνση του σχολείου σχετικά με την διάκριση των μαθητών στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας: «Το 3ο Βραβείο στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024 (Concours de la Francophonie 2024) τον οποίο οργανώνει κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών απέσπασαν οι μαθητές του τμήματος Γ2 του σχολείου μας. Ο φετινός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας είχε θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αφορμή την διεξαγωγή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2024. Η επιτροπή η οποία αξιολόγησε τα έργα των συμμετεχόντων σχολείων απαρτίζεται από τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και 43 εξέχοντα πρόσωπα, Έλληνες και Γάλλους, εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Συμβούλους εκπαίδευσης της Γαλλικής γλώσσας, Επιμορφωτές, τους Προέδρους των Πανελλήνιων Συλλόγων Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, Εκδότες Γαλλικών βιβλίων. Οι μαθητές με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Γαλλικών, Σάλτα Στέλλας αναζήτησαν πληροφορίες για τις διάφορες περιόδους των Ολυμπιακών Αγώνων και ανακάλυψαν Έλληνες και Γάλλους Ολυμπιονίκες ερχόμενοι έτσι σε επαφή με τις αξίες και τα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων. Με την πολύτιμη βοήθεια της καθηγήτριάς τους Καλλιτεχνικών, Λαϊνά Σύλβιας, κατασκεύασαν μια μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το τελικό έργο ήταν ένα βίντεο στο οποίο κάθε μαθητής ενσαρκώνει και παρουσιάζει στα γαλλικά έναν Ολυμπιονίκη, Έλληνα ή Γάλλο με την συνοδεία της Μασκότ τους. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!!».

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2024

Με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες διεξήχθη φέτος ο πανελλήνιος διαγωνισμός Γαλλοφωνίας στην Αθήνα. Είκοσι χρόνια μετά την Αθήνα, το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2024, από τις 26 Ιουλίου και μέχρι τις 11 Αυγούστου. Οι δύο χώρες που αναβίωσαν το ολυμπιακό ιδεώδες θα γιορτάσουν μαζί αυτό το μεγάλο παγκόσμιο γεγονός. Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» προτείνει ένα νέο όραμα για τον Ολυμπισμό δίνοντας ραντεβού σε μία μοναδική ατμόσφαιρα παγκόσμιας γιορτής και αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να διαμορφώσει έναν καλύτερο κόσμο. 

Εδώ και αιώνες, το Παρίσι υποδέχεται ανθρώπους από όλο τον κόσμο – με τον ίδιο τρόπο που συνήθιζαν να το κάνουν οι εμπνευστές του Ολυμπιακού κινήματος – ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την αμοιβαία έμπνευση, με σκοπό να διαμορφώσουν από κοινού νέες ιδέες και να σχεδιάσουν το μέλλον. Σε αυτή την λογική το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος μετέχει σε αυτό το μεγάλο γεγονός, στον τόπο γέννησης του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, προτείνοντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, καθώς και πολυάριθμες δραστηριότητες σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Ο εθνικός διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2024 δεν θα μπορούσε να μην είναι αφιερωμένος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης συμμετείχε στον διαγωνισμό και απέσπασε το 3ο Βραβείο.  

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση