Άλλη μια διάκριση σημειώθηκε για σχολείο του νησιού μας. Πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο για το διατροφικό του πρόγραμμα «Βελτιώνω τη διατροφή μου, Ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις, Γνωρίζω τα προϊόντα του τόπου μου», στην κατηγορία «Αναζητώντας το γαστρονομικό μας πολιτισμό», στην κατηγορία «Γαστρονομική κληρονομιά», στο Φεστιβάλ «Αμάλθεια», που έγινε στο Γκάζι της Αθήνας.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται το συγκεκριμένο σχολείο σε εκδήλωση στην πρωτεύουσα, καθώς και τον προηγούμενο μήνα μαζί με το Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Τρίτους βραβεύτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» για την υλοποίηση δράσεων που αναδεικνύουν την αξία της οικολογίας και της περιβαλλοντικής συνείδησης.
Το σχολείο της Θερμής παρουσίασε στην Αθήνα το διατροφικό του πρόγραμμα με τίτλο «Βελτιώνω τη διατροφή μου, Ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις, Γνωρίζω τα προϊόντα του τόπου μου», που έγινε με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Τo διατροφικό αυτό πρόγραμμα είχε τους παρακάτω στόχους: Να γνωρίσει στα παιδιά τους όρους της σωστής διατροφής, να τα απομακρύνει από την κατανάλωση βιομηχανοποιημένων προϊόντων επιβλαβών για την υγεία τους, να αλλάξει σταδιακά το διατροφολόγιό τους με την ένταξη σε αυτό παραδοσιακών γεύσεων και προϊόντων του τόπου τους, να τα οδηγήσει να ανακαλύψουν τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου τους και να γίνουν υποστηρικτές των λεσβιακών και ελληνικών προϊόντων, να τα μυήσει βιωματικά στη διαδικασία παρασκευής διαφόρων εδεσμάτων, να τους γνωρίσει τους τρόπους συντήρησης των τροφίμων στα ψυγεία πριν μπουν στην καθημερινή τους ζωή, να τους γνωρίσει παραδοσιακές γεύσεις άλλων λαών (Αλβανών, Ρώσων, Ιταλών κ.λ.π.) και να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του πολιτισμού των αλλοδαπών μαθητώ, που φοιτούν στο σχολείο μέσω της παρασκευής δικών τους εδεσμάτων (π.χ. κρέπες και βάφλες-Γαλλία, πίτσα-Ιταλία, πιροσκί-Ρωσία, πίτες-Αλβανία). Παράλληλα ένας ακόμα στόχος του σχολείου μέσα από την διεξαγωγή του προγράμματος είναι να ενημερώσει για τις καινοτομίες στην παραγωγή και τυποποίηση των προϊόντων και για τρόπους καλύτερης διάθεσής τους στις αγορές.
Το πρόγραμμα στήριξαν πάνω από 40 τοπικές επιχειρήσεις με προσφορές προϊόντων τους, ενώ συμμετείχαν 30 μητέρες, που ετοίμαζαν ένα επιδόρπιο κάθε Τρίτη για τους 70 μαθητές του σχολείου. Στις δράσεις αυτές προστέθηκαν γευσιγνωσίες, ομιλίες από γεωπόνους, παρουσιάσεις προϊόντων από παραγωγούς, τυποποίηση γλυκών κουταλιού από τα εσπεριδοειδή της σχολικής αυλής, το σαρακοστιανό τραπέζι κάθε Φεβρουάριο (με λαχανικά του σχολικού κήπου), το «πατάτα-πάρτι» στη λήξη της σχολικής χρονιάς και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα στήριξαν πολλοί εκπαιδευτικοί του σχολείου όλα αυτά τα χρόνια. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του σχολείου η Πρόεδρος του Συλλόγου Παφλιωτών – Θερμιωτών Αθήνας, Αγγελική Ξιφαρά. Το φεστιβάλ «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» – που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων – είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κι ιδιαίτερα της νέας γενιάς για να μάθει να καλλιεργεί τη γη και να έχει πιο υγιεινό τρόπο διαβίωσης κι ένα καλύτερο μέλλον, χρησιμοποιώντας τη βιολογική καλλιέργεια αντί της συμβατικής.