Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Άνοιξε τις πύλες του το λιμάνι της Πέτρας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Άνοιξε από χθες και λειτουργεί ξανά ως Πύλη Εισόδου της χώρας το λιμάνι της Πέτρας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην οποία προβλέπεται ότι θα υποδέχεται επισκέπτες έως τις 31 Οκτωβρίου και για τις ώρες από 5 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη θα ξεκινήσει σύντομα η σύνδεση του λιμανιού με ημερόπλοια με τα απέναντι παράλια, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου. 

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος, Tαξιάρχης Βέρρος τόνισε ότι «με την επίσημη πια επαναλειτουργία ως Πύλης Εισόδου του λιμανιού μας στην Πέτρα και τη διαφαινόμενη επαναδρομολόγηση πλοιαρίων που θα συνδέουν το νησί με τις απέναντι μικρασιατικές ακτές, δικαιώνεται η προσπάθεια που ο Δήμος κατέβαλε από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και η οποία περιλάμβανε επίσκεψη και επαφές με αυτοδιοικητικούς, οικονομικούς και ναυτιλιακούς πράκτορες στην Τουρκία ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για τη σύνδεση της Πέτρας. Συμβάλαμε όσο μπορούσαμε στην ανεμπόδιστη ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία. Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η παρέμβασή μας στο Υπουργείο Εξωτερικών για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης θεώρησης εισόδου, τα αποτελέσματα της εφαρμογής της οποίας ζήσαμε όλοι πρόσφατα με σχεδόν 7.000 Τούρκους επισκέπτες σε λίγες μέρες».

Θυμίζουμε ότι στα μέσα Μαρτίου, με παρέμβαση του Τ. Βέρρου, επισκέφθηκαν το λιμάνι της Πέτρας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η προώθηση της επαναλειτουργίας της Πύλης Εισόδου και εξόδου στο λιμάνι της Πέτρας με την έκδοση σχετικού Φύλου της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Στην ίδια συνάντηση παρών ήταν και ο τουριστικός πράκτορας και Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Άρης Λαζαρής, ο οποίος εκπροσωπεί στο νησί την τουρκική εταιρεία που συνδέει το Αϊβαλί με τη Λέσβο και η οποία θα δραστηριοποιηθεί στη σύνδεση της τουρκικής πόλης με το λιμάνι της Πέτρας.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img