Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Θάνατος 78χρονου με ερωτηματικά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Θορυβημένη είναι η κοινωνία της Γέρας από το θάνατο 78χρονου κατοίκου της περιοχής, ο οποίος βρέθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής νεκρός στο σπίτι όπου διέμενε μόνος του και μάλιστα λόγω της κατάστασης στην οποία τον βρήκαν, πεσμένο δίπλα στον καναπέ και εντελώς γυμνό, ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης κλιμάκιο του Εγκληματολογικού Γραφείου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και μετέβη ο ιατροδικαστής Μυτιλήνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αστυνομία έχει κλείσει το φάκελο της υπόθεσης καθώς από τον ιατροδικαστικό έλεγχο δεν προέκυψαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατος αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, καθώς ούτως ή άλλως ο 78χρονος αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για άτομο που είχε απασχολήσει προ πενταετίας τη δικαιοσύνη και είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, το 2019, για ασέλγεια και βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε τρία ανήλικα παιδιά, τα οποία φιλοξενούσε και μάλιστα τα είχε πάρει μαζί του και σε ταξίδι στο εξωτερικό. Ο ίδιος σε ηλικία 68 ετών έπιασε σχέση με τα παιδιά, με την ανοχή  της μητέρας τους και καθώς ήταν γείτονες κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, τα όσα όμως καταγγέλθηκαν στη συνέχεια για τη συμπεριφορά του σε βάρος των παιδιών άφησαν άφωνη την κοινωνία της περιοχής. Σε βάρος του απαγγέλθηκε κακουργηματικό βαρύτατο κατηγορητήριο και τελικά καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.

Ωστόσο ο ίδιος το τελευταίο διάστημα είχε επανέλθει στον Παπάδο όπου βρισκόταν η κατοικία του, αν και δεν καταγόταν από την συγκεκριμένη περιοχή, αλλά είχε επενδύσει τα χρήματά του στο παρελθόν αγοράζοντας σπίτι στη Γέρα. Ο 78χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Παρασκευής και τον αναζήτησε μια γειτόνισσα, που φαίνεται ότι ήταν η μόνη που είχε επαφή μαζί του στο χωριό, καθώς ιδιαίτερα μετά τα όσα είχαν αποκαλυφθεί για τα τρία ανήλικα παιδιά και την καταδίκη του από τη δικαιοσύνη οι κάτοικοι της κλειστής κοινωνίας είχαν πάρει αποστάσεις και τον απέφευγαν.

Η ίδια μάλιστα του είχε μιλήσει για τελευταία φορά το βράδυ της Πέμπτης τηλεφωνικά, ενώ εκείνος δεν απαντούσε στο τηλέφωνο την Παρασκευή και βλέποντας η γυναίκα ότι ο 78χρονος δεν έδινε σημεία ζωής απευθύνθηκε σε συγχωριανούς της ζητώντας βοήθεια.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενικό πρόσωπό του που βρίσκεται εκτός Λέσβου, το οποίο τους έδωσε την άδεια να μπουν μέσα στο σπίτι, άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν τον 78χρονο πεσμένο στο δάπεδο δίπλα στον καναπέ του σπιτιού του γυμνό. Η κατάσταση του πτώματος καθώς και το παρελθόν του εκλιπόντα τροφοδότησαν την επέμβαση της αστυνομίας που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως όμως σημειώνουμε δεν προέκυψαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας τόσο από την αστυνομική έρευνα μέσα και έξω από το σπίτι όσο και από την νεκροψία και τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Η γυναίκα με την οποία είχε επαφή από το χωριό και μίλησε μαζί του το βράδυ της Πέμπτης για τελευταία φορά τηλεφωνικά φέρεται να κατέθεσε ότι το τηλέφωνο κατά τη συνομιλία τους έκλεισε απότομα από πλευράς του, αν και η ίδια θεώρησε ότι ήταν κουρασμένος και το έκλεισε για να κοιμηθεί. Ωστόσο εκ των υστέρων εικάζεται πως ίσως να πέθανε αυτή την ώρα μιας και ο θάνατός του προσδιορίζεται περίπου μια μέρα πριν βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του. Το πιθανότερο  να υπέστη εκείνη την ώρα ανακοπή καρδιάς αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας.

Αν και λόγω αυτών των προβλημάτων υγείας έχοντας μάλιστα υποβληθεί και σε χειρουργείο σε συνάρτηση και με την ηλικία του, ο θάνατος του 78χρονου δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, το βεβαρημένο παρελθόν του με την υπόθεση των τριών ανηλίκων και την καταδικαστική απόφαση τροφοδότησε διάφορες συζητήσεις στην κλειστή κοινωνία της Γέρας.

Επίσης δεν υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που να αναφέρουν ότι είδαν κάτι ασυνήθιστο στη γειτονιά ή να μπαίνουν και να βγαίνουν άτομα από το σπίτι του ή να ακουστεί κάποιος περίεργος θόρυβος ή φωνή. Ο 78χρονος είχε δημιουργήσει στο μακρινό παρελθόν οικογένεια και έχει μεγάλα παιδιά εκτός Λέσβου, τα οποία ωστόσο φέρονται να μην έχουν επαφή μαζί του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μετά τις καταγγελίες και τα όσα αποκαλύφθηκαν σε βάρος του. Αυτός είναι και ο λόγος που για να ενημερώσουν την οικογένεια κάτοικοι του χωριού και να πάρουν το πράσινο φως για να μπουν μέσα στο σπίτι για να δουν αν ήταν καλά δεν επικοινώνησαν με τα παιδιά του, αλλά με άλλο συγγενή, ο οποίος μάλιστα αναμένεται στην περιοχή για να γίνει και η κηδεία, καθώς μέχρι χθες δεν είχε κηδευτεί ο 78χρονος.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img