Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η ανακύκλωση και η οικολογία στο επίκεντρο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με πρωταγωνιστές τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου έγινε η δράση καθαρισμού και ανακύκλωσης, την Τρίτη, στην περιοχή της Επάνω Σκάλας. Την δράση διοργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Αιγαίου, την τοπική κοινότητα της Μυτιλήνης και το 5ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ συμμετείχαν ο Σύλλογος Εφέδρων καταδρομέων, οι «Mytilene Divers», το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και η Αρχαιολογία. 

Άλλη μια εθελοντική δράση καθαρισμού που διοργάνωσε ο Δήμος χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή μικρών και μεγάλων, οι οποίοι αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο τους έδωσαν μαθήματα οικολογίας και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το πρόγραμμα της εθελοντικής δράσης περιλάμβανε και δεντροφύτευση από τους μαθητές

Κατά την διάρκεια της δράσης οι μαθητές του σχολείου δείχνοντας την αγάπη που έχουν για το περιβάλλον προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας στην Επάνω Σκάλα και του γύρω χώρου. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς στην συνέχεια προχώρησαν σε δεντροφύτευση, ενώ παρακολούθησαν και με αμείωτο ενδιαφέρον την ενημέρωση που πραγματοποίησαν για την ανακύκλωση οι άνθρωποι της «Ανακύκλωσης Αιγαίου». Τα μέλη της ομάδας «Mytilene Divers» αλλά και του συλλόγου εφέδρων καταδρομέων από την πλευρά τους ανέλαβαν τον καθαρισμό της θάλασσας στην περιοχή. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται εθελοντική δράση καθαρισμού και δη στην συγκεκριμένη περιοχή. Κάθε χρόνο αρκετοί σύλλογοι αλλά και ομάδες πολιτών της Μυτιλήνης διοργανώνουν τέτοιου είδους δράσεις και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή. Ο Δήμος Μυτιλήνης στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί, διοργανώνει το τελευταίο διάστημα εθελοντικές δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση του κόσμου όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της αξίας της οικολογίας

Ενημέρωση για την αξία της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου για την δράση καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Νίκος Γιαννάκας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια δράση καθαρισμού στην Επάνω Σκάλας που διοργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Αιγαίου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, τον Σύλλογο Έφεδρων Καταδρομέων, την ομάδα «Mytilene Divers», το Λιμεναρχείο και την Αρχαιολογία. Έγινε καθαρισμός της ακτής της Επάνω Σκάλας, της γύρω περιοχής αλλά και της θάλασσας. Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση για την αξία της ανακύκλωσης από τους ανθρώπους της “Ανακύκλωσης Αιγαίου”, καθώς και δεντροφύτευση από τους μαθητές του σχολείου. Ο καθαρισμός έγινε σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιούμε για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στο επόμενο διάστημα. Η συμβολή όλων όσων συμμετείχαν ήταν σημαντική».

Τέλος, ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου, Αποστόλης Πολυχρόνης, ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Ήταν μια πολύ όμορφη δράση ευαισθητοποίησης του κόσμου αλλά και των μαθητών μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Εμείς σαν σχολείο έχουμε υλοποιήσει αρκετές περιβαλλοντικές δράσεις. Έχουμε φτιάξει την «Γωνιά της Ανακύκλωσης» για ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών. Συλλέγουμε καπάκια τα οποία αποστέλλονται στον σύλλογο ατόμων με αναπηρία στην Πέλλα, έχουμε κάνει καθαρισμό και δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Τα παιδιά από την πλευρά τους βρήκαν τρόπους εξοικονόμησης νερού. Γενικά προσπαθούμε όσο μπορούμε και εμείς από την πλευρά μας να βοηθήσουμε τους μαθητές να αφήσουν το οικολογικό αποτύπωμά τους. Στόχος είναι να πάρουμε και εμείς την Πράσινη Σημαία στο πλαίσιο του προγράμματος για τα οικολογικά σχολεία. Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και οι μαθητές δείχνουν την αγάπη για το περιβάλλον συμμετέχοντας σε όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούμε».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img