Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στον Κλαπάδο ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Όλα έτοιμα για τον ποδηλατικό αγώνα στην Δυτική Λέσβο. Ο 8ος αγώνας ορεινής ποδηλασίας Enduro θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή στην περιοχή του Κλαπάδου. Τον διοργανώνει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τεχνικό Σύμβουλο το Lesvos Ride, καθώς και την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-Παράρτημα Λέσβου.
Ακόμα ένας ποδηλατικός αγώνας που θα συνδυάσει την άθληση με την ανάδειξη της ομορφιάς του νησιού μας είναι «προ των πυλών» και αυτό γιατί η διαδρομή του αγωνίσματος είναι ιδιαίτερη και αρκετά ενδιαφέρουσα για όλους τους αθλητές της ποδηλασίας, και ειδικά της ορεινής. Τα απαιτητικά μονοπάτια του αγώνα βρίσκονται σε υψόμετρο 500 μέτρων στο κέντρο του νησιού, 5 χιλιόμετρα βόρεια από την Καλλονή. 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε ένα πυκνό πευκοδάσος το οποίο καλύπτει ολόκληρη την περιοχή. Οι δύο πρώτες διαδρομές του αγωνίσματος, το “Kavouk” και το “Hamam”, χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα μεγάλες κλίσεις που μειώνονται βέβαια από τις πολλές εναλλαγές πορείας, με πολλά φυσικά σημεία μεσαίας έως μεγάλης δυσκολίας και μικρά αλματάκια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι λάτρεις του υψηλού επιπέδου δυσκολίας μονοπατιών θα τα απολαύσουν στο μέγιστο. Στην περιοχή καλά κρυμμένοι βρίσκονται δύο από τους πολλούς καταρράκτες του νησιού, με ύψος πάνω από 15 μέτρα ο πρώτος και λίγο μικρότερος ο δεύτερος. 

Η φύση προσφέρει μαγικές εικόνες με τα νερά να πέφτουν με δύναμη, δημιουργώντας μικρές λιμνούλες. Κάπου εκεί κοντά βρίσκεται το εγκαταλειμμένο από το 1952 χωριό του Κλαπάδου που γυρνά πίσω σε παλιές εποχές, τότε που ο άνθρωπος ήταν ένα με την φύση και άμεσα συνδεδεμένος με αυτή. Εκεί σε αυτά τα πανέμορφα τοπία, οι ντόπιοι ποδηλάτες έχουν ανακαλύψει, διαμορφώσει και συντηρήσει, προσθέτοντας τη δική τους φαντασία μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μονοπάτια της Λέσβου, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι συμμετέχουν στον 8ο Αγώνα του Lesvos Enduro MTB.
Η 3η ειδική διαδρομή είναι μια νέα απαιτητική χάραξη με έδαφος που εναλλάσσεται από σκληρό χώμα με φυτεμένα βράχια και επίπεδο καταπόνησης αρκετά υψηλό. Τέλος, η 4η “Dinos” είναι παλιά γνωστή της περιοχής, ίσως η λιγότερο απαιτητική σε τεχνικά περάσματα, χωρίς βέβαια να υπολείπεται αρκετά σε “όμορφες” δυσκολίες, αλλά και η μεγαλύτερη σε χιλιόμετρα του αγώνα, που οδηγεί στον τερματισμό των ειδικών και το τέλος της πανέμορφης αυτής αγωνιστικής ημέρας. Παρασκευή και Σάββατο θα υπάρχει λιφτ από την εκκίνηση προς τα μονοπάτια, όπως και την ημέρα του αγώνα, την Κυριακή. 

Για εγγραφές: 
https://www.webscorer.com/register?raceid=347277

spot_img

More articles

spot_img
spot_img