Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Την… έξοδο κινδύνου ψάχνουν στη Διεύθυνση Μεταφορών!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μαζική καταγράφεται η έξοδος υπαλλήλων από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας. Όπως φαίνεται, οι συνθήκες στην υπηρεσία συνεχίζουν να παραμένουν δύσκολες για το ολιγάριθμο προσωπικό που καλείται να διαπεραιώσει ένα τεράστιο έργο, με συνέπεια να υποβάλλονται βροχή οι αιτήσεις από υπαλλήλους για να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας, το τελευταίο διάστημα έχουν υποβληθεί συνολικά 5 αιτήσεις από στελέχη της υπηρεσίας που θέλουν να «μετοικήσουν» σε άλλη Διεύθυνση της Περιφέρειας, βλέποντας ότι με τον υπάρχοντα αριθμό προσωπικού είναι δύσκολη η εξυπηρέτηση του κοινού και το βάρος που πέφτει πάνω τους είναι μεγάλο.

 

Έξαλλος ο Ελευθερίου

Η κίνηση των υπαλλήλων που ζητούν να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν από τη συγκεκριμένη υπηρεσία έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ενόχληση στον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, Άρη Ελευθερίου, ο οποίος χειρίζεται αυτές τις υποθέσεις αποτελώντας τον άνθρωπο που ανοίγει το πρωί και φεύγει τελευταίος το απόγευμα από την Περιφέρεια προσπαθώντας να επιλύει τα προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ελευθερίου έχει ζητήσει να απορριφθούν όλα τα αιτήματα που υπέβαλαν οι υπάλληλοι για να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες και μάλιστα φέρεται να έστειλε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό μήνυμα στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, καλώντας τους να εργαστούν προς όφελος των πολιτών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και τη βελτίωση των συνθηκών στη Διεύθυνση Μεταφορών. 

Πάντως την ώρα που ο κ. Ελευθερίου είχε δώσει γραμμή για απόρριψη των αιτημάτων μετακίνησης των υπαλλήλων, κύκλοι της Περιφέρειας εξέφραζαν την ανησυχία για το ενδεχόμενο κάποιοι υπάλληλοι να ζητήσουν και να πάρουν αναρρωτικές άδειες από γιατρούς. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ενόψει του καλοκαιριού το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων- δεδομένου ότι θα πρέπει να «τρέξουν» και οι θερινές άδειες του προσωπικού – θα είναι πολύ σοβαρό.

Την ίδια ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αστυρακάκης, προσπαθεί να δώσει έναν αέρα αισιοδοξίας στην υπηρεσία, βάζοντας στο τραπέζι την πρόταση για μετεγκατάσταση σε νέους πιο άνετους χώρους στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, σε ακίνητο που στεγαζόταν στο παρελθόν ΜΚΟ.  Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι πολλών τετραγωνικών και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να στεγάσει σε ανθρώπινες συνθήκες το προσωπικό και το αρχείο της υπηρεσίας για να προχωρήσει και η ψηφιοποίηση, κι ότι θα υπάρξει και βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. 

Η Περιφέρεια έχοντας ολοκληρώσει το χρόνο του συμβολαίου της στο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται για πολλά χρόνια επί της οδού Π. Βοστάνη η υπηρεσία έδωσε πρόσκληση ζητώντας προτάσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβληθεί δύο προτάσεις: Η μια για το συγκεκριμένο ακίνητο της Χρυσομαλλούσας καθώς και από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που στεγάζεται μέχρι τώρα η υπηρεσία. 

Πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι να αλλάξει κτίριο η Διεύθυνση Μεταφορών, καθώς όπως μας είπε ο κ. Αστυρακάκης,  κάποιες ρωγμές στο κτίριο που στεγάζονται σήμερα έχουν ανησυχήσει το προσωπικό για τη στατική επάρκεια του ακινήτου. Ωστόσο από την άλλη πλευρά στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας δεν υπάρχει πάρκινγκ για να μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους οι συναλλασσόμενοι σε αντίθεση με το κτίριο που στεγάζεται σήμερα η Υπηρεσία Μεταφορών, όπου το πάρκινγκ βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img