Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“Sold out” για το Πάσχα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αυξημένη προβλέπεται να είναι η κίνηση στο νησί μας κατά την διάρκεια του Πάσχα, όπως δείχνουν οι εικόνες από το λιμάνι της Μυτιλήνης τις τελευταίες ημέρες. Γεμάτα έρχονται τα πλοία τόσο από τον Πειραιά όσο και από την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη. Σε κάποια πλοία προς Μυτιλήνη μάλιστα δεν υπάρχει ούτε καμπίνα διαθέσιμη πλέον, για κάποιον που θέλει να επισκεφτεί το νησί μας. Μια τέτοια εξέλιξη μόνο χαμόγελα φέρνει συνυπολογίζοντας και την αυξημένη κίνηση από την Τουρκία που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η τουριστική σεζόν έχει ανοίξει την «αυλαία» για τα καλά στο νησί μας και τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα και για την συνέχεια. 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αντιμετωπίζουν το νέο κύμα επισκεπτών του νησιού μας για τις διακοπές του Πάσχα εκπρόσωποι φορέων αλλά και τουριστικοί πράκτορες της Λέσβου. Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι εκφράζουν την άποψη πως κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Λαμπροβδομάδας τα πλοία θα είναι γεμάτα από κόσμο, με τα γκαράζ να είναι ήδη έτοιμα να βρεθούν σε πληρότητα. Λίγες θέσεις έχουν μείνει για όσους επιθυμούν να έρθουν στη Λέσβο από την Αθήνα ή και από την Βόρεια Ελλάδα, καθώς πολλοί έχουν κλείσει εδώ και καιρό τα εισιτήριά τους

Μπορεί οι επισκέπτες του εξωτερικού να έχουν αυξηθεί σε σχέση με άλλες χρονιές, όπως φαίνεται από τα συνεχόμενα δρομολόγια των πλοίων από την Τουρκία αλλά και από τα τσάρτερ που ξεκίνησαν να έρχονται πριν από λίγο διάστημα, αλλά και οι αφίξεις ντόπιων κατοίκων «της διασποράς» που έρχονται για τις διακοπές του Πάσχα και Ελλήνων από την Αθήνα και την Βόρεια Ελλάδα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της κίνησης που θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες. 

Να σημειωθεί ότι αυτή η αυξημένη κίνηση που υπάρχει τόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης όσο και στο αεροδρόμιο είναι συνεχόμενη, με την έννοια ότι αφού τελειώσουν οι διακοπές του Πάσχα η κίνηση θα συνεχίσει να είναι ανεβασμένη, καθώς έρχεται και το καλοκαίρι ενώ και οι επισκέψεις τουριστών λόγω του πανηγυριού στον Μανταμάδο, την Κυριακή των Μυροφόρων, θα είναι εξίσου αυξημένες. Πολλοί θα είναι εκείνοι που ερχόμενοι εδώ για τις διακοπές του Πάσχα μπορούν να παραμείνουν κάποιες μέρες παραπάνω, έτσι ώστε να προλάβουν και το πανηγύρι στον Μανταμάδο.  

Με τα μάτια των τουριστικών πρακτόρων

Αρκετά ικανοποιημένοι είναι και οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού μας σχετικά με την αυξημένη κίνηση που προβλέπεται να σημειωθεί στη Λέσβο κατά την διάρκεια του Πάσχα. Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στα δρομολόγια των πλοίων αυτής της εβδομάδας και της Μεγάλης Εβδομάδας δεν υπάρχει διαθέσιμη καμπίνα. Είναι όλες κλεισμένες. Η κίνηση θα είναι αρκετά αυξημένη στο λιμάνι. Ακόμα και στα γκαράζ έχουν μείνει λίγες θέσεις ακόμα. Όπως επίσης και την Λαμπροβδομάδα η κίνηση θα είναι πολύ αυξημένη γιατί είναι η επιστροφή των επισκεπτών. Και αυτή η αυξημένη άφιξη των επισκεπτών θα είναι και από τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά αλλά και από την Βόρεια Ελλάδα». 

Από την δική του πλευρά ο τουριστικός πράκτορας, Κωνσταντίνος Τσόλος, τόνισε στην εφημερίδα μας: «Προβλέπεται μεγάλη αύξηση στην κίνηση τις μέρες του Πάσχα. Και από Καβάλα και από Αθήνα. Από σήμερα κιόλας θα έρχονται γεμάτα τα πλοία. Ειδικά την Μεγάλη Εβδομάδα η κίνηση θα είναι αυξημένη. Δεν μπορεί πλέον κάποιος να βρει καμπίνα στο πλοίο από Πειραιά που θα έρθει την Μεγάλη εβδομάδα. Όλα είναι κλεισμένα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για τον τουρισμό του νησιού μας». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε τέλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος: «Η κίνηση θα είναι πολύ αυξημένη στα πλοία από Πειραιά κατά την διάρκεια του Πάσχα. Ήδη αυτή την στιγμή δεν μπορεί να βρει κάποιος καμπίνα γιατί όλες είναι κλεισμένες. Θα υπάρχει κίνηση καθώς φεύγουν και έρχονται φοιτητές, κόσμος που έρχεται από την Αθήνα να δει τους συγγενείς του. Γενικά είναι πολύ ευχάριστο που θα υπάρχει κίνηση».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img