“Ανοίγει” και το τελευταίο μέτωπο της Προκυμαίας

Το τελευταίο μέτωπο των 160 μέτρων μέχρι το Φανάρι
Spread the love


  • Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία του Λιμεναρχείου

Στο τελευταίο τμήμα της Προκυμαίας θα μπουν την ερχόμενη εβδομάδα τα μηχανήματα για το έργο της ανάπλασης και χθες το Γραφείο Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ανακοίνωσε τα προσωρινά μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν λόγω της επέκτασης των εργασιών. Την ίδια ώρα, τα συνεργεία δούλευαν χθες μέχρι το βράδυ για να παραδώσουν το κομμάτι μέχρι το παλαιό Δημαρχείο και να απελευθερωθεί από τις λαμαρίνες αυτές τις γιορτινές μέρες, όπως έγραψαν τα “Νέα της Λέσβου” στο φύλλο της Μ. Δευτέρας.

Το νέο μέτωπο που θα ανοίξει από την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Μαΐου, είναι από το ύψος έναντι της Τράπεζας της Ελλάδος, έως το κτίριο της Περιφέρειας από την πλευρά της θάλασσας, μήκους 160 μέτρων και βάσει του χρονοδιαγράμματος οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έναν μήνα, δηλαδή στις αρχές Ιουνίου. Το Γραφείο Τροχαίας του Λιμεναρχείου ενημερώνει τους οδηγούς όλων των οχημάτων, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων, τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, τους κατοίκους και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στην Προκυμαία ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και με την επίβλεψη οργάνων της Υπηρεσίας, θα λαμβάνονται μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης και συγκεκριμένα:

Από τις 6 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο χώρο εκτέλεσης των έργων και συγκεκριμένα από το ύψος του Παλιού Δημαρχείου έως το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο οχημάτων που σταθμεύουν στην ελεγχόμενη Ρ-69, στην εσοχή του Δημοτικού Θεάτρου και στις θέσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η στάση και η στάθμευση πάσης φύσεως οχημάτων θα απαγορεύεται αυστηρά και θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις με αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες από το Τμήμα Τροχαίας του Λιμεναρχείου.

– Οι φωτεινοί σηματοδότες στο ύψος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η διάβαση πεζών θα λειτουργούν κανονικά, ενώ οι φωτεινοί σηματοδότες στο παλαιό Λιμεναρχείο θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν κατά την διάρκεια των έργων. Η έξοδος από την οδό Βούτσικα θα εξακολουθεί να γίνεται με υποχρεωτική πορεία προς την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και με απαγόρευση αριστερής στροφής προς το Τελωνείο. Η διάβαση πεζών και η στάση λεωφορείων από την πλευρά της θάλασσας στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, θα επαναλειτουργήσουν.

Για να αποφευχθεί επιπλέον ταλαιπωρία, παρακαλούνται οι οδηγοί και οι πεζοί να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και την σήμανση για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να μην σταθμεύουν κατά μήκος των εργασιών, να κινούνται προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα κατά μήκος των εργασιών λόγω στενότητας του ρεύματος κυκλοφορίας και οι οδηγοί όλων των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων (φορτηγά – λεωφορεία) να αποφεύγουν την διέλευση μέσω της Προκυμαίας κατά τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης. Η έξοδος των φορτηγών από το επιβατηγό και εμπορικό λιμάνι θα γίνεται προς την Επάνω Σκάλα και την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αντίστοιχα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το εργοτάξιο προβλέπεται να μεταφερθεί στην πλατεία Σαπφούς και συγκεκριμένα στο χώρο γύρω από το παλιό Λιμεναρχείο και το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ, που δεν θα επηρεάσει την λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας στην οδό Αρχιπελάγους. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπουν τα συνεργεία σε κάθετους οδούς της Κομνηνάκη, οι οποίες, σύμφωνα με την μελέτη, θα πλακοστρωθούν και είναι μια εναλλακτική λύση για να αξιοποιηθεί το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού χωρίς να προκληθεί όχληση στις επιχειρήσεις και στην κίνηση ντόπιων και επισκεπτών. Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι ρυθμοί του έργου έχουν επιταχυνθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες κι αυτό είναι ενθαρρυντικό για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την αποκατάσταση της εικόνας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση