“Βαθιά το χέρι στην τσέπη” για τους τουρίστες

Spread the love


  • Μια τετραμελής οικογένεια προκειμένου να έρθει από τον Πειραιά στη Λέσβο για διακοπές και να επιστρέψει θα χρειαστεί πάνω από 400 ευρώ
  • Θα πρέπει όλοι να έχουν κατά νου ότι μια περαιτέρω αύξηση στην ήδη ανεβασμένη τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της επισκεψιμότητας, κάτι  αρνητικό για την τουριστική ανάκαμψη που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στο νησί μας

Οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν και πλέον όλοι επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους μέχρι φυσικά το καλοκαίρι, το οποίο είναι προ των πυλών. Η τουριστική σεζόν έχει ανοίξει ήδη για τα καλά, όπως φάνηκε τις προηγούμενες ημέρες στα αεροδρόμια και στα λιμάνια όλης της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και της Λέσβου. Ειδικά στο νησί μας η «κάθοδος» των τουριστών που προτίμησαν την Λέσβο για να περάσουν τις πασχαλινές τους διακοπές, δημιούργησε μια κατάσταση αναπάντεχης πληρότητας σε πλοία και αεροπλάνα, που οδήγησε στο σημείο μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα να μην υπάρχει… ούτε καμπίνα. Τα γκαράζ των πλοίων ήταν ασφυκτικά γεμάτα με αποτέλεσμα πολλοί που ήθελαν τελευταία στιγμή να ταξιδέψουν με το μεταφορικό τους όχημα να μην μπορούν να βρούνε θέση. 

Μια παράμετρος, ωστόσο, που αποθαρρύνει όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά μας είναι η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που τα τελευταία χρόνια «έχει πάρει φωτιά». Την ίδια στιγμή δεν είναι και λίγα τα ρεπορτάζ κεντρικών εφημερίδων που μιλάνε για αύξηση των τιμών. Άλλωστε κάθε χρόνο, ιδιαίτερα στην αρχή της χρονιάς, φουντώνουν οι φήμες για αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησιά, δημιουργώντας προβληματισμό στους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν ήδη δει τις τιμές να έχουν πιάσει «ταβάνι». Κάποιος που θέλει να επισκεφτεί το νησί μας με την οικογένειά του, θα καταβάλλει έως και 400 ευρώ προκειμένου να έρθει για διακοπές στη Λέσβο και να επιστρέψει στον τόπο διαμονής του. Φυσικά δεν συζητάμε το ενδεχόμενο για καμπίνα ή για μεταφορικό όχημα. Εκεί η τιμή του εισιτηρίου αυξάνεται κατά πολύ. 

Η Λέσβος αποτελεί έναν προορισμό που επιλέγουν αρκετοί από την Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, πράγμα που δείχνει την προτίμηση που υπάρχει για το νησί μας, το οποίο διαθέτει τουριστικές περιοχές, πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατα για όλους. Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη και το ότι για άλλα νησιά του Αιγαίου τα εισιτήρια είναι πολύ πιο ακριβά, όπως στην Ρόδο (όπου το εισιτήριο ανέρχεται σε 73,50€ από τον Πειραιά) λόγω φυσικά και της μεγαλύτερης απόστασης που υπάρχει από το λιμάνι του Πειραιά. Οπότε μια περαιτέρω αύξηση στην ήδη ανεβασμένη τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της επισκεψιμότητας, πράγμα αρνητικό για την τουριστική ανάκαμψη που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στο νησί μας. 

Ακόμα ένα στοιχείο που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι οι εκπτώσεις που υπάρχουν στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους φοιτητές, καθώς με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο μπορούν να κλείσουν εισιτήρια στη μισή τιμή. Το ίδιο συμβαίνει και για τα μικρά παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Το τελευταίο διάστημα δίνεται έκπτωση και στους τριτέκνους-πολυτέκνους και πιο συγκεκριμένα 25% σε καμπίνες και 50% σε οικονομική θέση. 

Οι τιμές των εισιτηρίων

Από τον Πειραιά για την Λέσβο το εισιτήριο για την οικονομική θέση ανέρχεται στα 53,50 ευρώ, που σημαίνει ότι για μια τετραμελή οικογένεια που τα παιδιά της δεν ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 5 έως 10 ετών θα χρειαστεί 214 ευρώ (μόνο για να έρθει στη Λέσβο). Υπάρχει βέβαια και η special οικονομική θέση με την τιμή του εισιτηρίου να ανέρχεται στα 43 ευρώ. Για να πάρει κάποιος όχημα μαζί του στις διακοπές θα πρέπει να κλείσει θέση με 120,50 ευρώ (αν και το σύστημα με τις κάρτες seasmiles που διαθέτει η Blue Star Ferries και η Hellenic Seaways μπορεί να δώσει σημαντική έκπτωση στην τιμή).

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση