Το θαυματουργό λείψανο του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη

Spread the love

Με το τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Θεράποντα, του θαυματουργού Επισκόπου της Κύπρου από τα ελάχιστα που υπάρχουν στη χώρα μας να βρίσκεται εκτεθειμένο για προσκύνηση στη μέση του εμβληματικού ομώνυμου ναού στην καρδιά της Μυτιλήνης τελείται αυτήν την ώρα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργεια για τη μνήμη του Αγίου και την προσεχή Κυριακή στο τέλος της Λειτουργίας είναι προγραμματισμένο το μνημόσυνο για τους κτήτορες του ναού.

Χθες τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με πλήθος ιερέων που περιστοίχισαν το λείψανο του Αγίου τίμησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας ενώ σήμερα στη Θεία Λειτουργία βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντώνέλη.

Σύμφωνα με τη Χριστιανική παράδοση ο Άγιος Θεράπων ήταν Επίσκοπος της Κύπρου, και μαρτύρησε από τους Αγαρηνούς ενώ το λείψανό του μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπάρχει προσκύνημα που αναβλύζει μύρο, ενώ λείψανα του αγίου φυλάσσονται στη Κοινοβιακή Ιερά Μονή Ζωγράφου του Αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου Αθηνών και στον ομώνυμο ναό της Μυτιλήνης, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λεχόβου Φλώρινας και στον Ναό Αγίου Θεράποντος στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Κατά την χριστιανική παράδοση ο Άγιος Θεράπων επιτέλεσε πολλά θαύματα, το κυριότερο από τα οποία ήταν η ανάσταση του γιου μια εβραίας γυναίκας και υπάρχει χωριό με το όνομά του στην Κύπρο.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση