ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Εξάσφαιρος Αιγέας διέλυσε τον Παμμηλιακό!

Spread the love

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Αιγέας νίκησε πιο εύκολα από ό,τι αρχικά περίμενε 6-0 τον Παμμηλιακό και έφθασε τους έξι βαθμούς στο μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική, οδηγώντας την κούρσα στον 8ο όμιλο, με παιχνίδι παραπάνω από τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω του. 

Η ομάδα του Πλωμαρίου έδειξε πολύ καλά στοιχεία ομαδικότητας, πλουραλισμό στο παιχνίδι της και άφησε ικανοποιημένους τους φίλους της που έδωσαν βροντερό παρόν στο Μιχαλέλειο Γήπεδο Πλωμαρίου, παρότι το παιχνίδι έγινε το πρωί της Κυριακής. Στο συγκεκριμένο αγώνα έκανε την επανεμφάνισή του ο Στρατής Σαλταμάρας, ο οποίος πήρε φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας του Αιγέα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Ο Προκόπης Καρτάλης παρέταξε την ομάδα του με τον Ζαχαρή στο τέρμα, τους Βελούτσο, Καλαφάτη, Σαλταμάρα και Κάλφα στην άμυνα, τους Σεκού και Τοπάλι στη μεσαία γραμμή, μεσοεπιθετικά τους Ψάνη, Μιχαλάκη και Κλούρα και σέντερ φορ τον Παράσχο Πρωτούλη. 

Στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Παμμηλιακός έδειξε να είναι πιο κινητικός, χτυπώντας με κόντρα επιθέσεις. Στο 4΄ ο Ζαχαρής επενέβη σωτήρια στο σουτ του παίκτη του Παμμηλιακού, ενώ πέντε λεπτά αργότερα έγινε μια περίεργη φάση με τον Στεφανίδη να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, πιστεύοντας πως ήταν σε θέση οφσάιντ. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Αιγέας άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, κάνοντας δική του την μπάλα. Με τη συμπλήρωση 14 λεπτών στην αναμέτρηση η ομάδα του Πλωμαρίου άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής του Δημήτρη Ψάνη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μακαπαγκάλ. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-0, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Ψάνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Παράσχου Πρωτούλη, ο οποίος νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς του Παμμηλιακού, κάνοντας το 2-0. 

Η ομάδα του Πλωμαρίου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 19΄ έκανε τρία τα τέρματά της με σκόρερ τον Ψάνη, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι, βάζοντας από νωρίς γερές βάσεις νίκης για τον Αιγέα. Ο Παμμηλιακός συνέχιζε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι με τους παίκτες του να τα έχουν χαμένα, επηρεασμένοι και από το πολύωρο ταξίδι μέχρι να φθάσουν στο Πλωμάρι. 

Στο 28΄ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων ο Αιγέας πέτυχε και τέταρτο τέρμα με τον Ψάνη να σκοράρει ξανά, κάνοντας προσωπικό χατ-τρικ. Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, ο Αιγέας, ο οποίος θα μπορούσε να είχε ανεβάσει ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 33΄ με τον δραστήριο στην επίθεση Ψάνη να επιχειρεί ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μακαπαγκάλ. Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν ένας μονόλογος για τον Αιγέα. 

Στην επανάληψη, όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, μιας και τα πάντα είχαν κριθεί. Οι δυο προπονητές φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους, δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα για τους αγώνες που ακολουθούν. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 65΄ και ήταν για τον Αιγέα, με τον Βελούτσο να μην μπορεί να νικήσει τον Μακαπαγκάλ από θέση τετ-α-τετ. Στο 74ο λεπτό ο Αιγέας βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα με σουτ εντός περιοχής του Αντώνη Καλαφάτη, που έβαλε και αυτός το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ. Ο Ζαχαρής, ο οποίος ήταν θεατής στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, στη μοναδική περίπτωση που χρειάστηκε να επέμβει στο δεύτερο ημίχρονο το έκανε σωστά, βγάζοντας το σουτ του Παππά. Ο χορός των γκολ για την ομάδα του Πλωμαρίου έκλεισε στο 84ο λεπτό, με τον Σεκού να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Καλαφάτης σε μαρκάρισμά του εντός περιοχής από παίκτη του Παμμηλιακού, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0.  

Σπουδαίο ματς από τον Αιγέα, που μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι με τον Παμμηλιακό, ωστόσο τα δύσκολα είναι μπροστά για την ομάδα του Πλωμαρίου, η οποία την επόμενη αγωνιστική καλείται να αντιμετωπίσει και πάλι εντός έδρας το μεγάλο φαβορί στον 8ο όμιλο, τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Αθηνών Αστέρα Καισαριανής, ματς το οποίο θα γίνει την Δευτέρα 20/5 και αποτελεί πρόκληση για τον Αιγέα στην προσπάθειά του να πάρει ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στη Γ΄ Εθνική της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι συνθέσεις:

ΑΙΓΕΑΣ: Ζαχαρής, Κάλφας, Καλαφάτης, Σαλταμάρας, Σεκού, Πρωτούλης Π., Μιχαλάκης (81’ Γ. Πρωτούλης), Ψάνης (81’ Κόμβος), Βελούτσος (77’ Κασάϊ), Τοπάλι (70’ Θ. Πρωτούλης), Κλούρας

ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ: Μακαπαγκάλ, Πολυκράτης (14’ Χόβαλης), Μαυρογιάννης (54΄ Γαλλής), Λίτσιος, Φαλ (54’ Τιάμ), Δίντσης (46’ Κύρκος), Παππάς, Τόσκα, Στεφανίδης (54’ Τσιμτσιλιάκος), Πλιάκης, Σάντα

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο

  • Αιγέας – Παμμηλιακός 6-0
  • Αστέρας Καισαριανής – ΑΕ Βαθ. Πανσαμιακού 3-0 α.α.
  • ΑΟ Κερατέας – Θύελλα Χαλκειούς (29/5)
  • Ρεπό: Φοίβος Κρεμαστής

Βαθμολογία

  1. Αιγέας  6  9-0
  2. Αστέρας Καισαριανής  3  3-0
  3. ΑΟ Κερατέας  3  3-1
  4. Φοίβος Κρεμαστής  3  4-3
  5. Θύελλα Χαλκειούς  1  1-1
  6. Παμμηλιακός  1  1-7
  7. ΑΕ Βαθ. Πανσαμιακού  0  0-9

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (4η)

  • Αιγέας – Αστέρας Καισαριανής
  • Θύελλα Χαλκειούς – Φοίβος Κρεμαστής
  • ΑΕ Βαθ. Πανσαμιακού – ΑΟ Κερατέας 0-3 α.α.
  • Ρεπό: Παμμηλιακός

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση