Κλειστό το πάρκινγκ μπροστά από το Κολυμβητήριο

Spread the love


  • Ξεκινά από Δευτέρα η συντήρηση του χώρου και η τοποθέτηση νέων πινακίδων για την κατάργηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης σε 102 θέσεις

Κλειστός για την στάθμευση οχημάτων θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Μαΐου, ο χώρος μπροστά από το παλιό Κολυμβητήριο, στο λιμάνι Μυτιλήνης, προκειμένου να εκτελεστούν οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης και διαγράμμισης του ασφαλτοτάπητα ώστε να τεθεί σε ισχύ η νέα απόφαση απελευθέρωσης των θέσεων από το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Ταμείο καλεί τους κατόχους των Ι.Χ. αυτοκινήτων να απομακρύνουν τα οχήματά τους το αργότερο μέχρι την Κυριακή, 19 του μηνός και από τη Δευτέρα να μην παρκάρουν πλέον στον χώρο του επιβατικού λιμανιού. 

Την ίδια ώρα, το Γραφείο της Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα όχημα παραμένει σταθμευμένο, θα απομακρύνεται με γερανοφόρο όχημα και θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις για στάση – στάθμευση από το Τμήμα Τροχαίας του Κ.Λ. Μυτιλήνης.

Όπως ήδη έχουμε γράψει, με εισήγηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Παναγιώτη Τακτικού, εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Διοίκησης τον προηγούμενο μήνα η πρόταση να διπλασιαστούν οι ελεύθερες θέσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα και να φθάσουν τις 102, ενώ θα διατηρηθούν 35 θέσεις για ελεγχόμενη στάθμευση από οδηγούς που έχουν ήδη προμηθευτεί κάρτες ή επιθυμούν να έχουν σε μόνιμη βάση μια θέση πάρκινγκ στο λιμάνι. Παράλληλα θα δημιουργηθούν έξι θέσεις για την στάθμευση ατόμων με ειδικές ανάγκες και θα υπάρχουν πέντε θέσεις με ειδική σήμανση για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Για τις θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης το κόστος της μηνιαίας κάρτας μειώνεται από τα 48 στα 40 ευρώ, ενώ αν κάποιος επιθυμεί να δεσμεύσει μια θέση για ένα χρόνο θα πρέπει να την προπληρώσει με κόστος 30 ευρώ για κάθε μήνα. Σε ό,τι αφορά την ωριαία χρέωση, το κόστος για στάθμευση μισής ώρας θα είναι 0,50 ευρώ, για μία ώρα 1 ευρώ, για 2 ώρες 1,50 ευρώ και για ένα 24ωρο 5 ευρώ. Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από την Δευτέρα έως το Σάββατο. 

Από την Δευτέρα και για περίπου 10 ημέρες θα εκτελεστούν εργασίες τοποθέτησης πινακίδων, διαγραμμίσεων, κλπ. για να τεθεί σε ισχύ η νέα απόφαση από τον επόμενο μήνα. «Προχωράμε στην εφαρμογή της απόφασης που είχαμε λάβει για να απελευθερωθούν οι θέσεις στάθμευσης μπροστά από το Κολυμβητήριο εν όψει και του καλοκαιριού», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο κ. Τακτικός και κατέληξε: «Για τον λόγο αυτό εκδώσαμε αυτή την ανακοίνωση, προκειμένου να ενημερωθούν οι οδηγοί και να μην παρκάρουν στον συγκεκριμένο χώρο από την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι όλα έτοιμα για να ισχύσουν τα νέα μέτρα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στον χώρο του λιμανιού».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση