Διακρίσεις μαθητών από τη Λέσβο

Το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας απέσπασαν μαθητές του 3ου Λυκείου
Spread the love


Σημαντικές διακρίσεις σημειώθηκαν για μαθητές του νησιού μας σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Πιο συγκεκριμένα μαθητές από το Πρότυπο Λύκειο συμμετείχαν στην Οικονομική Ολυμπιάδα του 2024 καταγράφοντας σπουδαίες επιδόσεις. Δύο μάλιστα από τις συμμετοχές του σχολείου, οι μαθητές Γιάννης Λάλος και Ιωακείμ Χατζησάββας, κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του σχολείου: «Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγχαίρουν όλους τους μαθητές (Ελένη-Γαβριηλία Ζεστού, Γρηγόρη Βεκρή, Σταμάτη Μπογή, Οδυσσέα Δεμερτζίδη, Αρμάντο Τζίκα, Άρη Ζαχαρίου) που διαγωνίστηκαν, αλλά και τους μαθητές Γιάννη Λάλο και Ιωακείμ Χατζησάββα της Α΄ τάξης του σχολείου μας, που διακρίθηκαν στη Β΄ φάση και προκρίθηκαν στον τελικό της Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, στην Αθήνα, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce». 

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που διεξάγεται σε 15 χώρες και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού φιλοδοξώντας να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 2020 από το ΚΕΦΙΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού.

Στο 4ο Γυμνάσιο

Σημαντική διάκριση σε μαθητικό διαγωνισμό σημείωσε και μαθητής του 4ου Γυμνασίου. Πιο συγκεκριμένα ο μαθητής Χρήστος Ψυρούκης κατάφερε να διακριθεί στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Η διεύθυνση του σχολείου συνεχάρη με ανακοίνωσή της τον μαθητή: «Ο μαθητής μας, Χρήστος Ψυρούκης, πέτυχε σημαντική διάκριση στον τομέα της Πληροφορικής. Συγκεκριμένα, διακρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και αυτή την εβδομάδα βρίσκεται σε camp προετοιμασίας για τη συγκρότηση των Εθνικών Ομάδων Πληροφορικής που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις για το 2024. Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι οι περισσότεροι επιτυχόντες μαθητές προέρχονται από ιδιωτικά και πρότυπα σχολεία. Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου συγχαίρουν το μαθητή και την οικογένειά του και του εύχονται καλή πρόοδο με ό,τι επιλέξει να ασχοληθεί στη ζωή του».

Στο 3ο Λύκειο

Το πρώτο πανελλαδικό βραβείο σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας έλαβαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης, που συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό μέσα από μια ψηφιακή αφήγηση ιστορίας που οι ίδιοι δημιούργησαν. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του σχολείου: «Την αξία της Πολυγλωσσίας για την προώθηση της αποδοχής του Άλλου και τη συμπερίληψη, ανέδειξαν οι μαθητές της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, μέσα από μια ψηφιακή αφήγηση ιστορίας που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν. Η αφήγηση περιλάμβανε έξι γλώσσες, με έμφαση στη Γαλλική και έγινε υπό την καθοδήγηση της εμπειρότατης καθηγήτριας της Γαλλικής του σχολείου μας, κυρίας Χριστίνας Πανταζή. Στόχο αποτέλεσε η αποτύπωση της γλωσσικής πολυμορφίας μέσω της τεχνικής Kamishibai ή αλλιώς «θέατρο σε χαρτόνι». Η ιστορία των συγκεκριμένων μαθητών είχε θέμα την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, όπως μαρτυρούσε και ο τίτλος του διαγωνισμού «Ένας πιο γρήγορα, μαζί πιο μακριά». Εκτός από το πρώτο πανελλαδικά βραβείο, η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης απέσπασε και το Βραβείο Εικονογράφησης και Ψηφιακής Αφήγησης. Διοργανωτής του διαγωνισμού ήταν η ερευνητική ομάδα Pluralites του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα του διεθνούς δικτύου Kamilala και του γαλλικού οργανισμού DULALA (D’ Une Langue A L’ Autre). Θερμότατα συγχαρητήρια στους μαθητές αλλά και στην πανάξια καθηγήτριά τους».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση