Πρώτη η ΔΑΚΕ στις εκλογές των εκπαιδευτικών

Εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια πραγματοποίησαν χθες οι εκπαιδευτικοί για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ
Spread the love


Με συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν, χθες, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου, αλλά και για αντιπροσώπους για το 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα στα Κεντρικά Λύκεια, μια μέρα μετά την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών, κατά την οποία έγινε ο απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου και ο ορισμός της εφορευτικής επιτροπής για τις ανάγκες των εκλογών. 

Το αποτέλεσμα έδειξε πρωτιά της ΔΑΚΕ με 151 ψήφους και δεύτερη την Αγωνιστική Παρέμβαση με 104 ψήφους, ενώ τρίτη ακολούθησε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με 98 ψήφους. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές συμμετείχαν πέντε συνολικά παρατάξεις, ενώ υποψηφιότητα είχαν θέσει 50 εκπαιδευτικοί. Σε κάθε ψηφοδέλτιο κατέβαιναν υποψήφιοι τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ, όσο και για την εκπροσώπηση στο 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, ενώ υπήρχαν  υποψήφιοι σε όλες σχεδόν τις παρατάξεις και για το Εποπτικό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές ήταν οι εξής: 

  1. Αγωνιστική Παρέμβαση – Ανεξάρτητοι Καθηγητές ΔΕ Λέσβου με 14 υποψηφίους. Συγκέντρωσε 104 ψήφους και 2 έδρες.
  2. Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με 11 υποψηφίους. Συγκέντρωσε 98 ψήφους και 2 έδρες.
  3. Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών – Καθηγητών Λέσβου με 14 υποψηφίους. Συγκέντρωσε 151 ψήφους και 2 έδρες.
  4. Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών-Το σχολείο είναι η ζωή μας με 10 υποψηφίους. Συγκέντρωσε 76 ψήφους και 1 έδρα.
  5. Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις με έναν υποψήφιο. Συγκέντρωσε 10 ψήφους και 1 έδρα. 

Στις χθεσινές εκλογές συμμετείχε και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου, Γιάννης Συκάς με την παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», καθώς και ο μέχρι πρότινος Γραμματέας της ΕΛΜΕ Λέσβου, Κωνσταντίνος Ντουράκης με την παράταξη «Αγωνιστική Παρέμβαση-Ανεξάρτητοι Καθηγητές ΔΕ Λέσβου». Πολλά καινούργια πρόσωπα συμμετείχαν στις χθεσινές εκλογές ενώ ο υψηλός αριθμός υποψηφιοτήτων αναδεικνύει την δουλειά και το έργο που πραγματοποιείται από τα σωματεία των εκπαιδευτικών στο νησί μας. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ αλλά και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ πραγματοποιείται αυτό το διάστημα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου και εκεί η συμμετοχή κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.  

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση