1.115 αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ

Spread the love


Με το δεξί ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Λέσβο, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της κίνησης των επιβατών στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης. Ο μήνας Απρίλιος ήταν εκείνος ο οποίος «έκανε το ποδαρικό» με τον καλύτερο τρόπο, αφού τότε πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες μαζικές πτήσεις τσάρτερ προς την Λέσβο, ενώ ήταν και ο μήνας που ουσιαστικά άνοιξε την αυλαία στην αυξημένη επισκεψιμότητα που εντοπίστηκε από την Τουρκία. Σε συνέχεια μιας καλής τουριστικής χρονιάς που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, όλα δείχνουν ότι και φέτος ο τουρισμός στο νησί μας θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. 

Ήδη από τα απέναντι παράλια έχουν ξεκινήσει κατά εκατοντάδες επισκέπτες να έρχονται στο νησί μας για διακοπές. Από την άλλη πλευρά και ο εγχώριος τουρισμός βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, όπως φάνηκε και τις μέρες του Πάσχα. Τα πλοία από Πειραιά και Καβάλα προς την Μυτιλήνη ήταν γεμάτα καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών, πράγμα που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε πολλά δρομολόγια των πλοίων προς Μυτιλήνη δεν υπήρχε θέση ούτε για γκαράζ, για τους ταξιδιώτες που επιθυμούσαν να πάρουν το μεταφορικό όχημα μαζί τους. 

Τα θετικά μηνύματα της αύξησης των επισκεπτών στο νησί μας έρχονται τώρα να επισφραγίσουν και τα στοιχεία της κίνησης που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για τον μήνα Απρίλιο.  Σύμφωνα με αυτά, κατά τον μήνα Απρίλιο σημειώθηκαν συνολικά 1.115 αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ, οι οποίες από και προς την Μυτιλήνη ήταν συνολικά 25. Την ίδια περίοδο πέρυσι οι αφίξεις είχαν κινηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ οι πτήσεις τότε που είχαν πραγματοποιηθεί από και προς την Μυτιλήνη από ευρωπαϊκές χώρες ήταν 18. Σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή, σημειώθηκε αύξηση των πτήσεων τσάρτερ, γεγονός που αναδεικνύει και την μεγάλη προτίμηση που υπάρχει για το νησί μας από τουρίστες των χωρών της Ευρώπης. 

Το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον τουρισμό στο νησί μας εκφράζεται και από πολλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες της Λέσβου, οι οποίοι αισιοδοξούν ότι και τους επόμενους μήνες η κίνηση των τουριστών και επισκεπτών και με τις πτήσεις τσάρτερ θα είναι το ίδιο αυξημένη με πέρυσι. Να σημειωθεί επίσης ότι την περσινή χρονιά οι περισσότερες αφίξεις τουριστών καταγράφηκαν από την Ολλανδία, την Αγγλία και την Δανία, ενώ και από χώρες όπως το Βέλγιο, την Πολωνία και την Σουηδία υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα. 

 

Και οι εγχώριες πτήσεις σε καλά επίπεδα

Αυξημένη, σε μικρότερο βαθμό ωστόσο, είναι και η κίνηση που σημειώθηκε στις πτήσεις του εσωτερικού. Τον Απρίλιο από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης καταγράφηκαν συνολικά 29.302 κινήσεις επιβατών, ενώ πέρυσι τον συγκεκριμένο μήνα είχαν καταγραφεί 29.096. Τον μήνα Μάρτιο είχαμε συνολικά 27.332 κινήσεις, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν σημειωθεί 25.727. 

Τον Φεβρουάριο οι κινήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ήταν 24.112, την ίδια στιγμή που πέρυσι τον Φλεβάρη είχαν σημειωθεί 21.556 κινήσεις. Τέλος, τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 23.798 κινήσεις, ενώ πέρυσι τέτοιο μήνα είχαν σημειωθεί 22.791 κινήσεις. Συνολικά την φετινή χρονιά για τους τέσσερις πρώτους μήνες είχαμε 104.544 κινήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ενώ πέρυσι κατά το πρώτο τετράμηνο ο αριθμός τους ήταν 99.170. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση