ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ ενωμένο για την νίκη στις ευρωεκλογές»

Με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα συναντήθηκε ο κ. Αρναούτογλου
Spread the love


Μήνυμα αισιοδοξίας ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί στη χώρα μας ως δεύτερη πολιτική δύναμη από τις κάλπες των Ευρωεκλογών, έστειλαν από την Μυτιλήνη οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του κόμματος, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Σάκης Αρναούτογλου, οι οποίοι περιόδευσαν επί διήμερο στο νησί μας και είχαν το απόγευμα της Παρασκευής κοινή ομιλία σε εκδήλωση του Κινήματος στον Δημοτικό Κήπο Μυτιλήνης. 

Παρουσία των στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής, του Βουλευτή Παναγιώτη Παρασκευαΐδη και των πολιτευτών και άλλων στελεχών του κόμματος, οι δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές τόνισαν ότι απέναντι στην μονόπλευρη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην οποία καταλόγισαν ότι κυβερνά αλαζονικά, η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που θα μπορέσει να αναδείξει ακόμα περισσότερο ως αξιωματική αντιπολίτευση τα ζητήματα της κοινωνίας είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μέσα από τις θέσεις του προγράμματός του δίνει τις απαντήσεις σε αυτά που απασχολούν σήμερα τους πολίτες τόσο στη χώρα μας, όσο και για την διεθνή θέση της χώρας μας

Η κ. Χοχλάκα και ο κ. Τσουκαλάς

Η ψήφος των Ευρωεκλογών, όπως επεσήμαναν οι δύο Ευρωβουλευτές στις ομιλίες τους, είναι αυτή που θα καθορίσει το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, δηλαδή θα διαμορφώσει το μέλλον των Ελλήνων-Ευρωπαίων πολιτών από την πρώτη κιόλας ημέρα. Γι’ αυτό κάλεσαν την κοινωνία με ωριμότητα να μεταβεί στις κάλπες ενισχύοντας το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως μια ακόμα πιο ισχυρή πολιτική δύναμη θα μπορέσει από την Δευτέρα 10 Ιουνίου να αναδείξει τα ζητήματα από καλύτερη θέση. Την ικανοποίησή του για την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής, Γιώργος Μήλιος, καλώντας τους πολίτες να συσπειρωθούν, ενώ δήλωσε συγκινημένος από το αγκάλιασμα της τοπικής κοινωνίας τόσο στα στελέχη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα όσο και στα κεντρικά στελέχη και υποψηφίους που επισκέπτονται και πραγματοποιούν περιοδεία στην Λέσβο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το απόγευμα της Παρασκευής στον Δημοτικό Κήπο, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Το Βόρειο Αιγαίο είναι μια περιοχή στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά. Είναι εκείνο που έβαλε την νησιωτικότητα στο κέντρο της πολιτικής ζωής τα προηγούμενα χρόνια. Αυτές οι Ευρωεκλογές δεν είναι εκλογές μιας χαλαρής ψήφου. Υπάρχει το μεγάλο διακύβευμα, το οποίο είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί έχουμε ένα μεγάλο μεταβαλλόμενο γίγνεσθαι. Έχουμε όμως και το διακύβευμα ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από μια ασυμμετρία».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αρναούτογλου αναφέροντας: «Είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνω στις Ευρωεκλογές. Το όλο ξεκίνημα το οφείλω στη Φώφη Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια είναι πρωτοπόρο και δίνει μεταρρυθμίσεις με ουσία και εδώ στο νησί το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που καθιέρωσε και έκανε πολλά που έχουν μείνει μέχρι τώρα. Ακόμα και σήμερα υιοθετούνται οι μεταρρυθμίσεις που έφερε το ΠΑΣΟΚ, όπως η μαστογραφία που έφερε η Φώφη Γεννηματά που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα».

Ο κ. Αρναούτογλου κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ

Η περιοδεία των δυο Ευρωβουλευτών

Στην Λέσβο βρέθηκαν στο πλαίσιο της προεκλογικής τους περιοδείας οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Σάκης Αρναούτογλου. Ο κ. Αρναούτογλου βρέθηκε από την Πέμπτη το απόγευμα στη Λέσβο, όπου έκανε περιοδεία στη Μυτιλήνη και στα χωριά της Γέρας, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα.

Κατά την περιοδεία του κ. Τσουκαλά στην Ερμού
Ο κ. Τσουκαλάς στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ

Μια μέρα μετά, την Παρασκευή το πρωί κατέφθασε στο νησί μας ο κ. Τσουκαλάς, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης και στην συνέχεια συναντήθηκε με τον κ. Χριστόφα. Και οι δύο Ευρωβουλευτές έκλεισαν την περιοδεία τους με τις ομιλίες τους στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ στον Δημοτικό Κήπο, αργά το απόγευμα της Παρασκευής. 

Κατά την παραμονή τους στο νησί μας οι δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους κατοίκους της Λέσβου, οι οποίοι τους επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν νησιώτες της ακριτικής Ελλάδας. Μαζί τους σε όλη την περιοδεία βρέθηκε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Βάσω Χοχλάκα και ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο Γιώργος Μήλιος. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση