Έκπτωτος ο Δ. Βαρβαγιάννης

Ο Δ. Βαρβαγιάννης
Spread the love


  • Χάνει το αξίωμά του ο πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου λόγω ανεξόφλητης οφειλής προς τη ΔΕΥΑΛ

Σαν κεραυνός εν αιθρία χτύπησε τον Δημήτρη Βαρβαγιάννη η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Μυτιλήνης λόγω ανεξόφλητης οφειλής προς τη ΔΕΥΑΛ, ύψους 800 ευρώ. Η απόφαση αυτή – σύμφωνα με πληροφορίες – αφορά κι άλλους αιρετούς των δύο Δήμων, Προέδρους και μέλη Τοπικών Συμβουλίων σε Κοινότητες, οι οποίοι δεν γνώριζαν την εγκύκλιο που είχε εκδοθεί αμέσως μετά από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου στην οποία αναφερόταν ότι με τις νέες ρυθμίσεις, που έχουν αναδρομική ισχύ από τη δημοσίευση του ν. 4804/2021, οι αιρετοί όφειλαν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές που είχαν πριν την εκλογή τους και υπερβαίνουν το ποσό των 300 ευρώ έως την ημέρα εγκατάστασης των νέων Δημοτικών Αρχών, δηλαδή έως και την 1/1/2024.

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατέγραφε τους τρόπους και τις διαδικασίες της εξόφλησης των χρεών των αιρετών των Δημοτικών Αρχών και πολλοί ήταν εκείνοι τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο που έσπευσαν μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών και έως το τέλος Δεκεμβρίου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους για να μην χάσουν τις θέσεις τους. Ωστόσο, ο πρώην Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, δεν είχε ενημερωθεί για την συγκεκριμένη εγκύκλιο, ενώ δεν γνώριζε καν ότι είχε οφειλή προς τη ΔΕΥΑΛ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Βαρβαγιάννης ενημερώθηκε για την οφειλή στο τέλος Απριλίου και έσπευσε να καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος της και να προχωρήσει σε ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό. Παράλληλα ενημέρωσε το Πρωτόκολλο της ΑΔΑ, αλλά η απόφαση που βγήκε πριν λίγες μέρες αποδεικνύει ότι ήταν αργά. Για τον λόγο αυτό έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να προσφύγει κατά της απόφασης αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα διάταξη για τις οφειλές των αιρετών κρίθηκε αναγκαία για λόγους ίσης μεταχείρισης των αιρετών μεταξύ των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς στις περιφέρειες ο νομοθέτης έχει θέσει την ημέρα της εγκατάστασης ως καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση από τους εκλεγέντες υπαρχουσών οφειλών.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση