‘’Κάηκε’’ η Μυτιλήνη από τους πανηγυρισμούς των φίλων του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Conference League

Spread the love

«Κάηκε» η Μυτιλήνη, μέχρι αργά τα ξημερώματα, από τον κόσμο του Ολυμπιακού που κατέκλυσε τους δρόμους της πόλης για να πανηγυρίσει την ιστορική ευρωπαϊκή κατάκτηση των «ερυθρολεύκων», μετά το 1-0 επί της Φιορεντίνα στην παράταση για τον τελικό του UEFA Europa Conference League, που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Καπνογόνα και βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα… μέρα, ενώ τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα. 

Εκατοντάδες φίλοι του Ολυμπιακού γύρισαν όλο το κέντρο της Μυτιλήνης με κορυφαία στιγμή να είναι το ξέφρενο πάρτι έξω από το Δημοτικό Θέατρο, τα σκαλιά του οποίου πλημμύρισαν από τους εκστασιασμένους φιλάθλους των ερυθρολεύκων που δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν συνθήματα για την ομάδα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καφετέριες της Μυτιλήνης είχαν γεμίσει από νωρίς με φίλους του Ολυμπιακού, που παρακολούθησαν με αγωνία αυτό τον δραματικό τελικό, ο οποίος είχε καλό τέλος για την ελληνική ομάδα.    

Ανάλογοι πανηγυρισμοί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έγιναν και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, ωστόσο την τιμητική του είχε ο Πειραιάς, ειδικά τη στιγμή που οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν στο Δημοτικό Θέατρο, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκειμένου να γιορτάσουν όλοι μαζί την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα ελληνικής ομάδας. Ένα Δημοτικό Θέατρο που είχε «ντυθεί» στα κόκκινα για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Europa Conference League, με προβολείς να αποτυπώνουν πάνω τους το σήμα των «ερυθρολεύκων». 

 

Ο αγώνας

Το πρώτο μέρος ήταν συναρπαστικό και ωραίο να το παρακολουθεί κανείς με τη Φιορεντίνα να είναι η ομάδα που λειτουργούσε πιο καλά στον άξονα. Η πρώτη πάντως μεγάλη στιγμή του ματς ήρθε στο 4′ με την κίνηση και το σουτ του Ποντένσε, που αποκρούστηκε δύσκολα από τον γκολκίπερ της Φιορεντίνα. Στο 12ο λεπτό είχε σουτ και ο Μαντραγκόρα, που πέρασε όμως εκτός στόχου. Η Φιορεντίνα προσπάθησε και στη συνέχεια με ένα σουτ του Κουαμέ που βρήκε πάνω σε σώματα. 

Στο 20ό λεπτό ο Φορτούνης πήγε να βρει με κομπίνα από φάουλ τον Ιμπόρα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Μποναβεντούρα στο 21′ από την άλλη βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει αρκετά εύκολα την προσπάθειά του. Ο Μποναβεντούρα είχε και χαμένο τετ-α-τετ στο 22′, όπου και τον σταμάτησε ο Τζολάκης εξαιρετικά. Στο 25′ ο Ολυμπιακός… απάντησε στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Ποντένσε μετά από κόρνερ του Τσικίνιο. Ο Τερατσιάνο έβγαλε την μπάλα όμως. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 0-0 με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να βγάζει άγχος για τον τελικό αυτόν και να φαίνεται να θέλει πιο καλή εικόνα και στον άξονά του και στο πώς θα περάσει τη μπάλα μπροστά αλλά και ως προς τις τελικές του επιλογές. 

Στη μια ώρα παιχνιδιού ο Ολυμπιακός πήγε να βγάλει φάση και τα κατάφερε. Απίθανη συνεργασία από τα δεξιά για τον Ολυμπιακό, ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ποντένσε έκανε το κοντρόλ και συγκρούστηκε με τον Ντοντό πάνω στο σουτ κάνοντας επιθετικό φάουλ. Στο 80′ ο Ολυμπιακός είχε πολύ σημαντική στιγμή με την κεφαλιά του Ιμπόρα, που έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία της Φιορεντίνα. Στο 84′ έγινε το φάουλ του Όρτα με τον Ελ Καμπί να μην προλαβαίνει να “τσιμπήσει” καλά την μπάλα για να βρει δίχτυα. Ένα λεπτό πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του β’ μέρους ο Ντάνκαν είχε ένα σουτ πολύ άουτ. Σε ένα ημίχρονο που ο Ολυμπιακός και απείλησε και απειλήθηκε το 0-0 οδήγησε τις 2 ομάδες στην παράταση.

Ακόμα πιο μεγάλη η αγωνία φυσικά στην παράταση. Αρχικά ο Ολυμπιακός θα ζητούσε χέρι για πέναλτι, όμως, ο Αρτούρ Ντίας αρνήθηκε ότι υπήρξε παράβαση στην περιοχή της Φιορεντίνα. Στο 96′ ο Γιόβετιτς πήρε την μπάλα, έκανε την κίνηση και το σουτ, με τον πορτιέρε της Φιορεντίνα να βγάζει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ. Στο 100ό λεπτό η μπάλα πήγε στον Ελ Καμπί από φάουλ του Όρτα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω. 

Στο 116ο λεπτό ο Ελ Καμπί ό,τι δεν έκανε τόσα λεπτά το έκανε εκείνη τη στιγμή για το… χρυσό 1-0. Ο Ιμπόρα με αυτοθυσία πήγε στη φάση, αυτή έφτασε στον Έσε που την έστειλε στον Μαροκινό που από κοντά με το κεφάλι του δεν αστόχησε για το 1-0. Και μετά έγινε ο απόλυτος… πανικός. Αμέσως μετά και το τσεκάρισμα από το VAR για την επιβεβαίωση της φάσης και το εάν υπήρχε οφσάιντ ή όχι. Ο κόσμος στα ουράνια. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κοντά στο πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο. Λίγα λεπτά απέμειναν. Ο Ολυμπιακός τα είχε καταφέρει. Το είχε κάνει. Το Κύπελλο ήταν πλέον δικό του!!!

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση