Ιστορικό κέντρο μόνο για πεζούς!

Από την αυτοψία των στελεχών της Δημοτικής Αρχής στην Ερμού, την Παρασκευή
Spread the love


  • Όλα έτοιμα για την εφαρμογή του μέτρου της πεζοδρόμησης στην Ερμού και σ’ όλους τους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου, βάσει της απόφασης του Δήμου Μυτιλήνης
  • Τι θα ισχύει για την φορτοεκφόρτωση και τον εφοδιασμό των επιχειρήσεων

Έφθασε η ώρα για να μπει STOP στην κυκλοφορία οχημάτων στο Ιστορικό Κέντρο από τον Δήμο Μυτιλήνης, που τις τελευταίες εβδομάδες προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αλλαγή των ρυθμίσεων και την ενημέρωση οδηγών και πεζών με σκοπό την επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Ιουνίου, ενώ η κεντρική αγορά, δηλαδή η Ερμού θα κλείσει για τα οχήματα από την Δευτέρα, 10 του μηνός. Το μέτρο θα ισχύσει πιλοτικά για φέτος έως τις 15 Νοεμβρίου με βάση την μελέτη που συντάχθηκε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τις τελευταίες ημέρες τοποθετούνται οι πινακίδες για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλο το Ιστορικό Κέντρο, από την Επάνω Σκάλα μέχρι τα Κεντρικά Λύκεια και ελέγχονται όλοι οι μικροί δρόμοι και παράδρομοι, ενώ έχουν οριοθετηθεί συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος της οδού Π. Κουντουριώτου στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο σε οχήματα εταιρειών μεταφορών και ταχυμεταφορών για φορτοεκφόρτωση. 

 

Αυτοψία

Την Παρασκευή πραγματοποίησαν αυτοψία στην Ερμού και στους παράδρομους ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Νίκο Γιαννάκα, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Μανώλη Ευσταθίου, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννη Μουτζούρη

Όπως διαπίστωσαν, αυτή την εβδομάδα θα διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ασφαλή κίνηση των πολιτών, ντόπιων και επισκεπτών, και την ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου, όπως είναι ο κοινός στόχος των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Οι νέες ρυθμίσεις

Οριοθετήθηκαν οι θέσεις για την φορτοεκφόρτωση μπροστά από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί, η πεζοδρόμηση αφορά όλους τους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου, όπως αυτό περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως, Αρχιπελάγους και Ερμού, όπως επίσης και της κεντρικής αγοράς, από το ύψος της οδού Κορνάρου, στην Επάνω Σκάλα έως την οδό Αγίου Θεράποντος, με εξαίρεση δύο τμήματα στο ύψος της Μητρόπολης και του Γενί Τζαμί, καθώς και τις κάθετες διελεύσεις των οδών Πιττακού και Αλκαίου, για την εξυπηρέτηση των περιοίκων. 

Από την οδό Ερμού θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων και αυτό έως τις 10:00 το πρωί, ενώ για τις υπόλοιπες ώρες οριοθετήθηκαν επτά σημεία κατά μήκος της οδού Π. Κουντουριώτου στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο σε οχήματα εταιρειών μεταφορών και ταχυμεταφορών για φορτοεκφόρτωση.

Εφοδιασμός των επιχειρήσεων της Ερμού και από το πλακόστρωτο μπροστά από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην οδό Βούτσικα
Κι άλλες θέσεις φορτοεκφόρτωσης επί της Προκυμαίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου ήταν μία ακόμη από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα, που από την αρχή της θητείας της εμφανίστηκε αποφασισμένη να την υλοποιήσει, παρ’ όλο που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν έγινε ποτέ πράξη. Παίρνοντας στα χέρια της την κυκλοφοριακή μελέτη που είχε ανατεθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το περασμένο καλοκαίρι, συγκάλεσε σειρά συσκέψεων με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και φορέων, καταλήγοντας στην τελική πρόταση που αφορά στην πιλοτική πεζοδρόμηση όλων των δρόμων του Ιστορικού Κέντρου από φέτος.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση