Στην Καλλονή μαθήματα του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης

Από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης
Spread the love


Μία προσπάθεια πολλών ετών φαίνεται ότι παίρνει και επίσημα σάρκα και οστά και ο λόγος για την διεξαγωγή μαθημάτων του Δημόσιου ΙΕΚ Μυτιλήνης στην Καλλονή. Πιο συγκεκριμένα τα μαθήματα για δύο ειδικότητες του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης θα πραγματοποιούνται στην Καλλονή, διευκολύνοντας πλέον τους σπουδαστές από την Δυτική Λέσβο, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται μέχρι την Μυτιλήνη, όπως έκαναν όλο αυτό το διάστημα. Μπορεί οι ειδικότητες που θα προσφέρονται να είναι περιορισμένες καθώς είναι ακόμα η αρχή, ωστόσο η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για τον χώρο της εκπαίδευσης στο νησί μας. 

Τα μαθήματα των ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης που θα πραγματοποιούνται στην Καλλονή θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα από την νέα σχολική χρονιά στον χώρο του ΕΠΑΛ Καλλονής. Εν αναμονή και της επίσημης ανακοίνωσης του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης για την εξέλιξη αυτή με αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι δύο ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στην Καλλονή άμεσα και θα παρέχουν κατάρτιση σε όσους φοιτήσουν εκεί είναι οι εξής:

  • Στελέχη Διοίκησης και Οικονομίας
  • Τεχνικοί ποδολογίας και ονυχοπλαστικής

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το τελευταίο ήταν αίτημα αρκετών σπουδαστών του ΔΙΕΚ της Μυτιλήνης, οι οποίοι διέμεναν σε χωριά της Δυτικής Λέσβου και δυσκολεύονταν με την μετακίνησή τους. Σε αυτήν την λογική είχε υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου και του Διευθυντή του ΔΙΕΚ στη Μυτιλήνη, Νίκου Μακαρώνη, το Φεβρουάριο του 2022, έτσι ώστε με την λειτουργία ΔΙΕΚ στην Καλλονή να εξασφαλιστεί η ευκολότερη πρόσβαση στη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής κατάρτισης και στους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου. Η εξέλιξη αυτή θέτει σε σοβαρές βάσεις το εγχείρημα δημιουργίας ανεξάρτητου παραρτήματος ΔΙΕΚ στην Καλλονή. 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης στην Καλλονή να γίνει όσο το δυνατόν το συντομότερο, αφού αρκετοί σπουδαστές, που επιθυμούσαν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν μαθήματα, έπρεπε να μετακινούνται μέχρι την Μυτιλήνη κάνοντας καθημερινά δρομολόγια. Όπως ο ίδιος ανέφερε:  «Ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης κ. Μακαρώνη για την αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από το Φεβρουάριο του 2022 μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε. Πλέον γίνεται η αρχή για να μπορούν πλέον και οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής κατάρτισης και μάλιστα υπό το πρίσμα των ειδικών επαγγελματικών αναγκών της περιοχής μας. Από αυτό μας το ξεκίνημα τώρα επικρατεί αισιοδοξία για να πετύχουμε και τον απώτερο σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία Παραρτήματος ΔΙΕΚ στην Καλλονή».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση