Για ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις στο κτηματολόγιο μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Spread the love


Μετά την άμεση παρέμβαση του Βουλευτή, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη ο Βουλευτής, Χαράλαμπος Αθανασίου, προαναγγέλλοντας τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Λέσβου υπό τον πρόεδρο της Ελληνικό Κτηματολόγιο, Στέλιο Σακαρέτσιο και την παρέμβαση της Νέας Αριστεράς, χθες αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για το θέμα του κτηματολογίου. 

Μάλιστα η Οργάνωση Λέσβου της αξιωματικής αντιπολίτευσης πηγαίνει το όλο θέμα ένα βήμα πιο μπροστά μιλώντας για προσπάθεια ρουσφετολογικών διορθώσεων και διορθώσεων με κλήρωση, κάτι που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά, καθώς αφενός έχουν επιλεγεί με το αρχικό σχέδιο για να διορθωθούν 290 ακίνητα και όχι το σύνολο, ενώ δεν έχει τεθεί ως τώρα ζήτημα κλήρωσης!

Η ανακοίνωση 

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Αθανασίου, καθώς κάνει λόγο για «νέα απόπειρα εξαπάτησης πολλών χιλιάδων συντοπιτών μας με το τέλμα της επανακτηματογράφησης».

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, διαφημίζει με ανακοίνωσή του, ότι “κατόπιν ενεργειών του”, διοργανώνεται αύριο 4-6, ευρεία σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα την διόρθωση του Κτηματολογίου στις επίμαχες περιοχές του Δήμου Μυτιλήνης. Δεν διστάζουν δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία και ο τοπικός Βουλευτής της, να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά την ανάγκη του κόσμου για λύσεις, σε προβλήματα που εκείνοι δημιούργησαν, ώστε να προσπαθήσουν να υφαρπάξουν την ψήφο του». 

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ένα ζήτημα το οποίο ακούγεται για πρώτη φορά, καθώς όπως σημειώνει: «Βοά εξάλλου η τοπική κοινωνία, για υποσχέσεις ατομικών εξυπηρετήσεων με… κλήρωση ή ρουσφετολογική μεθόδευση» (σ.σ. ;), κάνοντας λόγο για φιάσκο της κτηματογράφησης στις περιοχές του Δήμου Μυτιλήνης, που έχει αναγκάσει χιλιάδες πολίτες να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για τις διορθώσεις ώστε να μην χάσουν τις περιουσίες τους.

Παράλληλα επισημαίνει ότι τα ζητήματα του κτηματολογίου έχουν αναδειχθεί επανειλημμένα τα τελευταία 3 χρόνια τόσο μέσω ερωτήσεων και αναφορών του Γιάννη Μπουρνού κατά τη θητεία του ως Βουλευτή όσο και μέσω ανακοινώσεων της κομματικής Οργάνωσης. 

«Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνον δεν έλυσε όλα αυτά τα χρόνια το πρόβλημα, που με δική της ευθύνη έχει δημιουργηθεί, αλλά όπως φαίνεται εκμεταλλεύεται τη διαιώνισή του, ώστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να στήσει ακόμη ένα επικοινωνιακό σόου, το οποίο φυσικά θα ξεχαστεί μετά τις εκλογές, όπως και τα προηγούμενα και οι συμπολίτες μας θα μείνουν αβοήθητοι, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το κόστος διόρθωσης των αρχικών εγγραφών, ώστε να μην χάσουν τις περιουσίες τους», αναφέρει καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση