Αδιανόητη επίθεση Κατράνη κατά Καρυστιανού

Spread the love


  • Αμετανόητος για την ανάρτησή του ότι «η Πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών εργαλειοποιεί τον τραγικό θάνατο του παιδιού της για κομματικούς λόγους» δήλωσε στα “Ν.τ.Λ.” 
  • Την αποπομπή του από την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ζητούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Σάλο έχει προκαλέσει η επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Κατράνης κατά της Προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού, λίγες ώρες μετά από την ομιλία της στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και τα όσα αποκάλυψε για το τραγικό γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε 57 νέους, στην πλειοψηφία τους, ανθρώπους, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 85. 

Το στέλεχος της ΝΔ και Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, κατηγορεί την κ. Καρυστιανού ότι «εργαλειοποιεί τον τραγικό θάνατο του παιδιού της για κομματικούς λόγους», ενώ σε άλλο σημείο μιλά για «κομματικό κατήφορο της ίδιας με σκοπό την μελλοντική της ανέλιξη». Σε δήλωσή του χθες στα “Νέα της Λέσβου” ο Ν. Κατράνης εμφανίστηκε αμετανόητος, τονίζοντας ότι “δεν ανακαλεί ούτε λέξη από τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης”, ενώ επεσήμανε ότι “δέχεται συγχαρητήρια τις τελευταίες ημέρες από πολλούς πολίτες που συμφωνούν με την άποψη που εξέφρασε”. 

Πιο αναλυτικά, στην ανάρτησή του ανέφερε τα εξής: «Κυρία Καρυστιανού φθάνει πια, ως εδώ, σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Εργαλειοποιείτε τον τραγικό θάνατο του παιδιού σας (για το οποίο στεκόμαστε όλοι με δέος, ευλάβεια και απόλυτη συμπόνια) για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη. Πού ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και η συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμένες μάνες που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάνα του Αξαρλιάν; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τραγικά θύματα της Μαρφίν; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; Στην Μάνδρα; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά – αστυνομικούς – αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους “γραφικούς” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εν μέσω κορωναίου έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντίνα). Κ. Καρυστιανού είστε γιατρός, μορφωμένη γυναίκα και όπως θέλετε να παρουσιάζετε ενεργό μέρος της κοινωνίας. Τι κάνατε τόσα χρόνια για όλους αυτούς τους τραγικούς και άδικους θανάτους; Τι κάνατε για όλες αυτές τις χαροκαμένες, όπως εσείς μάνες; Λυπάμαι κ. Καρυστιανού για τον κομματικό κατήφορο στον οποίο πορεύεστε. Κάποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος και την αβελτηρία σας. Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της πολιτείας και της κοινωνίας δεν είναι αδυναμία, ούτε και απεριόριστος. Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας. Φτάνει πια», καταλήγει ο Ν. Κατράνης.

Μιλώντας χθες στα “Νέα της Λέσβου” ξεκαθάρισε ότι εμμένει στην άποψη που εξέφρασε και κατηγόρησε την Μ. Καρυστιανού ότι επειδή ανήκει στον χώρο της Αριστεράς εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για άλλους σκοπούς. «Όλος ο κόσμος συμφωνεί με την άποψή μου στις ιδιωτικές του συζητήσεις. Είναι φως φανάρι ότι έχω δίκιο. Δεν φοβάμαι κανέναν και δεν μπορεί κανείς να μου καταλογίσει το παραμικρό, ούτε και να μου απαγορεύσει να εκφράζω τις θέσεις και τα πιστεύω μου. Υπάρχουν πολλές χαροκαμένες μάνες αλλά καμία δεν συμπεριφέρθηκε έτσι. Τον λόγο έχει πλέον μόνο η Δικαιοσύνη και κανένας άλλος», τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Ομοβροντία αποδοκιμασιών

Άμεση ήταν η αντίδραση της Διοικούσας Επιτροπής της Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Ν. Λέσβου της ΝΔ στην ανάρτηση Κατράνη, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι».

Ανακοινώσεις καταδίκης των δηλώσεων Κατράνη εξέδωσαν επίσης οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου “Δημιουργική Ενότητα” και “Λαϊκή Συσπείρωση”, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, καλώντας τον Δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο να τον αποπέμψει από την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

«Έτσι  στηρίζει τον πολίτη η Δυτική Λέσβος  μέσω του αυτοδιοικητικού θεσμού του Συμπαραστάτη του πολίτη και των επιχειρήσεων. Ως παράταξη “Δημιουργική Ενότητα” καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο να πάρει θέση στα λεγόμενα του Συμπαραστάτη του (αν συνάδει με το  θεσμικό του ρόλο) και να πράξει τα δέοντα ή να θεωρήσουμε ότι είναι η φωνή του;», αναφέρει ο Απόστολος Αλατζάς.

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου καταγγέλλει τις δηλώσεις του Συμπαραστάτη του Δημότη Δήμου Δυτικής Λέσβου σχετικά με τη δράση της κ. Καρυστιανού. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να τον αποπέμψει άμεσα, εκτός κι αν συμφωνεί με αυτές του τις δηλώσεις. Είναι συνυπεύθυνη η Δημοτική Αρχή που του έδωσε βήμα να απευθύνεται στους δημότες, μέσα από μία θέση που διαφωνούσαμε εξ αρχής. Δεν είναι τυχαίο ότι κάτω από το 10% των Δήμων έχουν ενεργοποιήσει τέτοιου είδους θέσεις», αναφέρει η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Από την πλευρά της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, περί δήθεν καταδίκης δημόσιας ανάρτησης του στελέχους της Νικολάου Κατράνη, δεν είναι μόνο μνημείο υποκρισίας, αφού πλήθος στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και υποψήφιος Βουλευτής, αντέδρασαν με like και καρδούλες στην ανάρτηση αυτή, αλλά αποτελεί και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών και του αγώνα των συγγενών τους, χαρακτηρίζοντας τα όσα συνταρακτικά έχουν αποκαλυφθεί για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος, ως “θεωρίες συνωμοσίας”. Δεν θα ασχοληθούμε με τον κ. Κατράνη και τα όσα χυδαία ανέφερε στην ανάρτησή του, γιατί θα του δώσουμε αξία. Περιμένουμε όμως από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρο, να θυμηθεί ότι δεν εκλέχθηκε ως στέλεχος της ΝΔ, ούτε ως υποψήφιος αυτής και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του Δήμου, αποπέμποντας τον κ. Κατράνη από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη».

Τέλος, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, σχολίασε ότι «αυτές είναι οι συνέπειες του περυσινού 41%. Επιτρέπουν στα στελέχη της ΝΔ, από τους τοπικούς “παράγοντες” μέχρι τους κορυφαίους Yπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να βγάζουν από μέσα τους τον πιο αποκρουστικό δεξιό αυταρχισμό, χωρίς καν να προσπαθούν να κρυφτούν. Την 9η Ιουνίου οι πολίτες έχουν την ευθύνη στα χέρια τους».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση