Χιλιάδες δόσεις ηρωίνης για τη Λέσβο 

Η ποσότητα που κατασχέθηκε μαζί με 800 ευρώ που είχε στην κατοχή του για τα έξοδά του στην περιοχή μας ο 65χρονος
Spread the love


  • Από τη μια η αύξηση του τουρισμού και από την άλλη το βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων έχουν ανοίξει την όρεξη στα κυκλώματα ναρκωτικών για εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων
  • Στα χέρια των αρχών 65χρονος, ο οποίος αρνείται να δώσει στις διωκτικές Αρχές τους παραλήπτες, που είναι γνωστά πρόσωπα 

Μεγάλη εισαγωγή σκληρών ναρκωτικών στη Λέσβο κατάφερε να μπλοκάρει η Ασφάλεια του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, τα στελέχη της οποίας μέσα από συντονισμένη δραστηριότητα και παρακολούθηση τους τελευταίους 2 μήνες, συνέλαβαν τις προηγούμενες ημέρες έναν 65χρονο που δεν κατάγεται από τη Λέσβο και μετέφερε με το πλοίο της γραμμής ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 2,9 κιλών. Η ποσότητα σε μορφή βράχου μεταφέρθηκε σε τρεις διαφορετικές συσκευασίες κρυμμένη στην πόρτα του πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου Ford, με το οποίο αποβιβάστηκε από το πλοίο ο δράστης, ενώ πάνω του είχε μικροποσότητα για δική του χρήση. 

Το συγκεκριμένο άτομο είναι υπεράνω πάσης υποψίας λόγω της ηλικίας και του παρουσιαστικού του, ωστόσο η έρευνα εστιάζεται για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα που έχει βάλει φέτος το καλοκαίρι στο στόχαστρο τη Λέσβο, τροφοδοτώντας με ναρκωτικά λόγω και της αύξησης του τουρισμού.

Η έρευνα του Λιμεναρχείου συνεχίζεται, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας οι αρχές γνωρίζουν τους ντόπιους παραλήπτες, δηλαδή τα πρόσωπα που περίμεναν να πάρουν τα ναρκωτικά, ωστόσο ο 65χρονος που συνελήφθη αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεργασία και δεν δέχτηκε να επικοινωνήσει με τους παραλήπτες και να τους παραδώσει τις ποσότητες ώστε να συλληφθούν και οι ίδιοι επ’ αυτοφώρω! Με αυτό το δεδομένο τα χέρια του λιμενικού είναι δεμένα, καθώς ο 65χρονος δεν μιλά και δεν συνεργάζεται. Χθες πήρε και δεύτερη προθεσμία (48ωρη) για να απολογηθεί στην ανάκριση, κι ενώ κατά πληροφορίες στην αρχή διόρισε δικηγόρο, στη συνέχεια δήλωσε αδυναμία και ζήτησε να του διορίσει δικηγόρο το Κράτος! 

Πάνω από 200.000 ευρώ 

Για την ποσότητα της ηρωίνης εκτιμάται ότι είναι μικρότερη των 2,8 κιλών, καθώς είναι διπλά συσκευασμένη κι αυτό έχει προσθέσει βάρος, μια και η επιδίωξη των διακινητών ήταν να αποφύγουν τον έλεγχο του Λιμενικού και σε περίπτωση που τους πλησίαζε ο σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών, ώστε να την “περάσουν” χωρίς να γίνει αντιληπτή. Το ακριβές βάρος της ποσότητας θα γίνει γνωστό από το Χημείο του Κράτους όταν αναλυθεί και ζυγιστεί και εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 1.500 γραμμάρια. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί τότε ο τζίρος από αυτή «τη δουλειά» θα υπερέβαινε  τις 200.000 ευρώ. Αν υπολογίσει κανείς ότι η ποσότητα είναι σε μορφή βράχου και νοθευμένα τα 1.500 γραμμάρια θα τριπλασιαστούν φτάνοντας τα 4.500 γραμμάρια, με μια τιμή 50 ευρώ το φιξάκι, θα έπιαναν στην αγορά 225.000 ευρώ και αυτός είναι ένας συντηρητικός υπολογισμός. 

Από την άλλη πλευρά η τιμή των 50 ευρώ τη δόση καθιστά τη νεολαία μας εύκολο στόχο απέναντι στα νύχια των διακινητών ναρκωτικών, τους οποίους βλέπει κανείς να περιμένουν τα θύματά τους ακόμα και σε κεντρικά σημεία της Μυτιλήνης (φέτος το καλοκαίρι βλέπει κανείς βαποράκια σχεδόν καθημερινά ακόμα κι έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης), καθώς με 50 ευρώ τη δόση εύκολα μπορεί να παρασυρθεί ένας νέος που τυχόν έχει απογοητευτεί ή να τον παροτρύνουν οι φίλοι του να δοκιμάσει για μια φορά! 

Αυτό που έχει ανησυχήσει τις Αρχές είναι το κύκλωμα που σκιαγραφείται πίσω από τον 65χρονο. Δηλαδή και ο συλληφθείς αλλά και οι παρ’ ολίγον παραλήπτες, τα προφίλ των οποίων είναι διαθέσιμα στους διωκτικούς μηχανισμούς. Και δεν πρόκειται για άτομα υψηλά ιστάμενα και με οικονομικό background, αλλά για τα χαμηλότερα στρώματα του υποκόσμου, τα οποία ωστόσο θα παραλάμβαναν μια ποσότητα ναρκωτικών για την οποία θα κατέβαλαν ή ίσως και να έχουν ήδη καταβάλει υψηλότατο χρηματικό τίμημα.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι Λιμενικοί ελπίζουν για το ενδεχόμενο μήπως ο 65χρονος «σπάσει» στην ανάκριση.

Στο στόχαστρο η Λέσβος

Από τους ελέγχους που γίνονται σταθερά χειμώνα και καλοκαίρι στους χώρους του λιμανιού με έρευνες στα αυτοκίνητα και σε επιβάτες

Το ότι θα γίνουν και ίσως έχουν προηγηθεί κινήσεις μεταφοράς ποσοτήτων ναρκωτικών στη Λέσβο ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη για τις διωκτικές Αρχές τόσο από πλευράς Λιμεναρχείου, όσο και από πλευράς αστυνομίας, καθώς η αύξηση του τουρισμού «ανοίγει την όρεξη» για δουλειές με τέτοιες δοσοληψίες σε άτομα που είναι εξαρτημένα από τα ναρκωτικά. Μάλιστα, όπως ανέφεραν αξιόπιστες πηγές χθες στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ, οι Αρχές αυτό το διάστημα περίμεναν και την εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης για να διακινηθεί σε επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων.  

Με τι προσωπικό;

Η συγκεκριμένη επιχείρηση του Λιμεναρχείου που στέφθηκε με επιτυχία για τέτοια ποσότητα σκληρών ναρκωτικών καταγράφεται μετά από μακρό διάστημα στην περιοχή μας, κατά το οποίο το ενδιαφέρον των Λιμενικών Αρχών έχει απορροφηθεί στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων για το μεταναστευτικό.  Αυτός είναι και ο μεγάλος κίνδυνος καθώς οι δυνάμεις του Λιμενικού στη Λέσβο δεν είναι ανεξάντλητες, απεναντίας μόλις λίγοι Λιμενικοί καλούνται να βγάλουν εις πέρας και ένα μεγάλο έργο και όταν το βάρος πέφτει στις θαλάσσιες περιπολίες για τη φύλαξη των συνόρων, τότε είναι λογικό ότι το προσωπικό εξαντλείται σε αυτό το σκέλος, με συνέπεια να μένουν ανοιχτές «πόρτες» ώστε κάποιοι επιτήδειοι να περνούν ναρκωτικά στην περιοχή μας.  

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι η σύλληψη του 65χρονου με τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης δεν ήταν τυχαία αλλά τον περίμεναν τα στελέχη της Ασφάλειας του Λιμενικού διεξάγοντας έρευνα εδώ και 2 μήνες, καθώς είχαν πληροφορίες για την εισαγωγή που θα επιχειρούνταν στη Λέσβο, δείχνει ότι το Λιμεναρχείο όχι μόνο βρίσκεται στις επάλξεις αλλά “φυλάει και Θερμοπύλες” σε δύσκολες συνθήκες, προστατεύοντας όσο αυτό είναι δυνατό τον τόπο μας από όσους επιχειρούν να πλημμυρίσουν με ναρκωτικά φέτος το καλοκαίρι τα στέκια της νεολαίας και τις τουριστικές περιοχές της Λέσβου.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση