Από Ιούλιο η λιθοτριψία στο Βοστάνειο

Spread the love


Μέσα στον Ιούλιο και σε κάθε περίπτωση το δεύτερο 15ήμερο εκτιμάται ότι το νοσοκομείο Μυτιλήνης θα είναι έτοιμο για να εφαρμόσει ολοκληρωμένο το σύστημα λιθοτριψίας, καλύπτοντας και τους ασθενείς με λιθίαση των νεφρών που μέχρι τώρα αναζητούν βοήθεια σε νοσοκομεία ή άλλα ουρολογικά κέντρα των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες για την προμήθεια ενός εύκαμπτου ουρητηροσκόπιου που εκκρεμούσε για το νοσοκομείο Μυτιλήνης, η διοίκηση του ιδρύματος ανακοίνωσε χθες ότι μετά την εκπαίδευση του προσωπικού ο στόχος είναι μετά τις 15 Ιουλίου να μπορεί να καλύπτει και τα περιστατικά λιθοτριψίας στους νεφρούς. 

Το φορητό laser λιθοτριψίας με χρηματοδότηση του ιδρύματος Παύλου Γιαννακόπουλου που τέθηκε σε λειτουργία μόνο για την ουροδόχο κύστη το 2023
Το εύκαμπτο ουρητηροσκόπιο, που ανοίγει το δρόμο για να είναι ολοκληρωμένο το σύστημα καλύπτοντας και τα νεφρά

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, έχει ανακοινώσει τη λιθοτριψία από τον Ιούνιο του 2022, ωστόσο εφαρμόστηκε στο νοσοκομείο 9 μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 2023, μόνο όμως για τα περιστατικά λιθίασης στην ουροδόχο κύστη και των ουρητήρων, καθώς το Βοστάνειο προμηθεύτηκε ένα φορητό laser με δωρεά του ιδρύματος Παύλου Γιαννακόπουλου, όπως επίσης και ένα ημιάκαμπτο ουρητηροσκόπιο που είναι απαραίτητο για να γίνεται η διάσπαση των λίθων με το laser, αυτό όμως το σύστημα δεν έφτανε μέχρι τα νεφρά για τα οποία απαιτούνταν εύκαμπτο ουρητηροσκόπιο. Η προμήθεια αυτή καλύφθηκε με πόρους από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου Μυτιλήνης αυτό το διάστημα και το Βοστάνειο 2 χρόνια μετά τις αρχικές ανακοινώσεις βρίσκεται ένα βήμα πριν τεθεί ολοκληρωμένο σε εφαρμογή το σύστημα λιθοτριψίας, όπως πρέπει κανονικά να ισχύει όταν μιλάμε για λιθοτριψία.

Όπως τονίζει ο διοικητής κ. Καμπούρης, με την προμήθεια του συμπληρωματικού εξοπλισμού   αναβαθμίζεται το επίπεδο ιατρικής και η πλήρης λειτουργία της λιθοτριψίας θα έχει ως αποτέλεσμα: 

  • Την άμεση πρόσβαση των κατοίκων του νησιού μας σε εξειδικευμένες, υψηλής σπουδαιότητας υπηρεσίες υγείας.
  • Τη μείωση της ταλαιπωρίας και την εξάλειψη της οικονομικής επιβάρυνσης μετακίνησης των ασθενών εκτός Λέσβου.
  • Τη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στον πληθυσμό του νησιού μας.

«Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, με τον αδιάκοπο αγώνα όλων των εργαζόμενων που υπηρετούν το υπέρτατο αγαθό της υγείας, πάντα με σεβασμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο, και έτσι δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, που όλοι θέλουμε στο ακριτικό νησί μας!», υπογραμμίζει με δήλωσή του ο κ. Καμπούρης.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση