Παραλίγο διακοπή ρεύματος χωρίς οφειλή!

Spread the love


  • Χωρίς ηλεκτρικό κινδύνεψε να μείνει τη Δευτέρα ζευγάρι συνταξιούχων που δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ σε λογαριασμούς και ο 77χρονος άνδρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας
  • «Η εντολή διακοπής αφορούσε άλλη παροχή, στο ίδιο χωριό και με το ίδιο επίθετο», απαντά η ΔΕΗ

“Στο τσακ” γλίτωσε το σκοτάδι αλλά και την ίδια του τη ζωή ένα ακόμη ηλικιωμένο ζευγάρι, αυτή τη φορά στα Λουτρά, που κινδύνευσε να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το πρωί της Δευτέρας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε κανένας ανεξόφλητος λογαριασμός και πιθανότατα, από λάθος, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του και ενημέρωσε ότι είχε εντολή να προχωρήσει στην διακοπή της σύνδεσης. 

Όταν το ζευγάρι διαμαρτυρήθηκε επιδεικνύοντας τις αποδείξεις από τους εξοφλημένους λογαριασμούς οι υπάλληλοι αποχώρησαν και όπως αποδείχθηκε στην πορεία – σύμφωνα με το ρεπορτάζ των “Νέων της Λέσβου” – η εντολή διακοπής της σύνδεσης αφορούσε άλλο ακίνητο, στο ίδιο χωριό, με το ίδιο επώνυμο, αλλά διαφορετικό μικρό όνομα.

Η καταγγελία 

Όπως κατήγγειλε στα “Ν.τ.Λ.” ο 77χρονος Β.Π. που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρησιμοποιεί καθημερινά συσκευή οξυγόνου και νεφελοποιητή, δηλαδή, με άλλα λόγια, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μένει στο σπίτι με την σύζυγό του και το ζευγάρι είναι πάντα συνεπές στις οικονομικές του υποχρεώσεις, παρ’ ότι ζει με μια σύνταξη 530 ευρώ. Ο τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός ρεύματος είχε εκδοθεί τον προηγούμενο μήνα και το ποσό ήταν 179 ευρώ. Η σύζυγός του κατέβαλλε αρχικά 79 ευρώ και πριν καν λήξει η ημερομηνία εξόφλησης, στις 30 Μαΐου, την ίδια ημέρα εξόφλησε τον λογαριασμό καταβάλλοντας και τα υπόλοιπα 100 ευρώ. 

Παρ’ όλα αυτά, το πρωί της Δευτέρας χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού τους και έκπληκτοι είδαν έναν υπάλληλο που τους ενημέρωσε ότι θα προχωρούσε στην διακοπή της σύνδεσης. Όταν ο 77χρονος ρώτησε για ποιον λόγο, η απάντηση που πήρε ήταν ότι υπήρχε ανεξόφλητος λογαριασμός. Ο ηλικιωμένος αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε αμέσως, παραδίδοντας τις αποδείξεις από την εξόφληση του τελευταίου λογαριασμού. Τότε ο υπάλληλος απάντησε – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του 77χρονου – ότι ούτως ή άλλως δεν θα προχωρούσε στην διακοπή από την στιγμή που διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και έπρεπε να χρησιμοποιεί τις συσκευές που προαναφέραμε. Επιπλέον, είπε ότι πιθανώς να μην υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για την εξόφληση του λογαριασμού και γι’ αυτό προκλήθηκε αυτή η αναστάτωση.

«Μας τα έκοψαν όλα, θα μας κόψουν και το ρεύμα που δεν χρωστάμε;»

Μιλώντας στα “Ν.τ.Λ.” ο ηλικιωμένος δεν έκρυψε την οργή και την αγανάκτησή του για τον κίνδυνο που αντιμετώπισε να μείνει χωρίς ρεύμα δίχως κανένα λόγο και αιτία, μέσα σε συνθήκες καύσωνα και με όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. «Γιατί δεν πάνε να κόψουν το ρεύμα σε αυτούς που χρωστάνε χιλιάδες και εκατομμύρια και κυνηγάνε συνεχώς εμάς, τους ηλικιωμένους χαμηλοσυνταξιούχους, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είμαστε συνεπέστατοι απέναντι στις υποχρεώσεις μας; Παίρνω 530 ευρώ σύνταξη και δεν χρωστώ τίποτα και σε κανέναν. Βρίσκομαι όλη μέρα σε ένα κρεβάτι με μηχανήματα γύρω μου και κόντεψα να μείνω χωρίς ηλεκτρικό. Μας τα έκοψαν όλα, θα μας κόψουν και το ρεύμα που δεν χρωστάμε; Πολύ φοβάμαι ότι αύριο θα βρεθεί κι άλλος στη θέση μου για να πληρώσει τα σπασμένα άλλων», τόνισε ο 77χρονος.

Άλλη παροχή

Τα “Νέα της Λέσβου” επικοινώνησαν με την Διευθύντρια της ΔΕΗ, Έπη Σεραφείμ, η οποία υποστήριξε ότι δεν είχε εκδοθεί καμία εντολή διακοπής σύνδεσης για τον συγκεκριμένο αριθμό παροχής του Β.Π., αλλά ότι υπήρχε εντολή για άλλο ακίνητο με το ίδιο επώνυμο, αλλά διαφορετικό μικρό όνομα στο ίδιο χωριό. Η διακοπή αφορούσε δύο ανεξόφλητους λογαριασμούς συνολικής αξίας 369 ευρώ. Κατά συνέπεια, πιθανότατα όλη αυτή η αναστάτωση προκλήθηκε χωρίς λόγο, αλλά εξαιτίας λανθασμένων στοιχείων που καταχωρήθηκαν στα έγγραφα, τα οποία βέβαια θα πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Λουτρών, Βασίλης Μαμώλης δήλωσε: «Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και πρέπει να εκλείψουν. Μέσα στο καλοκαίρι, με 40 βαθμούς θερμοκρασία και σε ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ δεν γίνεται να πας να τους κόψεις το ρεύμα ακόμη κι αν χρωστούν, πόσο μάλλον όταν δεν έχουν καμία οφειλή. Πού είναι το κράτος δικαίου και πρόνοιας και πού κρύβονται αυτοί που βγάζουν αυτές τις εντολές ελαφρά τη καρδία;», τόνισε με νόημα ο Κοινοτάρχης.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση