8.562 αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ τον Μάιο

Spread the love


Αυξημένη είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία Frapport. Πιο συγκεκριμένα οι αφίξεις επισκεπτών με πτήσεις τσάρτερ στο νησί μας είναι 8.562, ενώ τον Απρίλιο ήταν 1.115. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια γεμάτη από επισκέπτες τουριστική σεζόν έχει ανοίξει στη Λέσβο, με την συνέχεια να προβλέπεται ακόμα καλύτερη.

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για αυξημένη κίνηση τουριστών στο νησί μας έχουν έρθει ήδη από τον Απρίλιο, που ξεκίνησαν οι πτήσεις τσάρτερ στο νησί μας από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μπορεί το μεγάλο “μπαμ” να έγινε με τους Τούρκους, ωστόσο και η μαζική άφιξη τουριστών μέσω του αεροδρομίου της Μυτιλήνης συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Άλλωστε οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες της Μυτιλήνης είχαν εκφράσει την άποψη ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι και τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι της κίνησης στο αεροδρόμιο αυτό έχει αποδειχθεί και στην πράξη αν δει κανείς τα στατιστικά στοιχεία. Με λίγα λόγια ο Μάιος έρχεται να «ανοίξει» την κάνουλα του τουρισμού για την Λέσβο με τις προβλέψεις για τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι ακόμα πιο αισιόδοξες. 

Όσον αφορά τα στοιχεία της κίνησης στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης αίσθηση προκαλεί το γεγονός του αυξημένου αριθμού αφίξεων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως την Ολλανδία και την Αγγλία, αλλά και από τη Δανία και το Βέλγιο. Πιο συγκεκριμένα από τις 8.562 αφίξεις που σημειώθηκαν τον Μάιο στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, οι 3.286 ήταν από την Αγγλία, οι 2.585 από την Ολλανδία, οι 995 από την Δανία, οι 718 από το Βέλγιο και οι 978 από άλλες χώρες του εξωτερικού

Παράλληλα σημαντική αύξηση έχει σημειωθεί και στον αριθμό των πτήσεων τσάρτερ που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο. Τον Απρίλιο από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης είχαν πραγματοποιηθεί 25 πτήσεις, ενώ τον Μάιο 143 πτήσεις τσάρτερ. Ενδεικτικά από και προς την Ολλανδία έγιναν 48 πτήσεις τσάρτερ, από και προς την Αγγλία 42 πτήσεις, από και προς το Βέλγιο 20 πτήσεις, ενώ από και προς την Δανία 11 πτήσεις. Από και προς άλλες χώρες του εξωτερικού έγιναν 22 πτήσεις με το σύνολο να ανέρχεται σε 174 πτήσεις. 

 

Αυξημένη η κίνηση και με πτήσεις εσωτερικού

Αύξηση στην κίνηση στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης σημειώθηκε και όσον αφορά τις πτήσεις του εσωτερικού σε σχέση με την περσινή χρονιά. Τον φετινό Μάιο από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης σημειώθηκαν 35.410 κινήσεις, την ίδια στιγμή που για τον ίδιο μήνα το 2023 οι κινήσεις αυτές ανέρχονται σε 30.280. Μιλάμε, δηλαδή, για μια αύξηση της τάξης του 16,9%. 

Τον φετινό Απρίλιο από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης σημειώθηκαν 29.302 κινήσεις, την ίδια στιγμή που πέρυσι είχαν σημειωθεί 29.006. Και εδώ υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 0,7%. Η αύξηση αυτή εντοπίστηκε και κατά τους προηγούμενους μήνες και πιο συγκεκριμένα τον φετινό Μάρτιο από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης σημειώθηκαν 27.332 κινήσεις, ενώ πέρυσι εκείνο το διάστημα οι κινήσεις ανήλθαν σε 25.727 (αύξηση 6,2%). Όλα δείχνουν, πάντως, ότι αυτή η αύξηση της κίνησης που σημειώνεται όσο περνάνε οι μήνες πλησιάζοντας στην καρδιά του καλοκαιριού θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Η αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης είναι ένα από τα στοιχεία που μαζί με τις αυξημένες αφίξεις επισκεπτών από τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα συνθέσουν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση