ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Παραίτηση ή αποπομπή του Ν. Κατράνη»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, Γ. Συκάς και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, Ν. Κατράνης
Spread the love


Την παραίτηση από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Νίκου Κατράνη, ζητά η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, τονίζοντας ότι «σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν οι δηλώσεις που είχε κάνει για την Πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού με την ιδιότητα και το ρόλο που φέρει». Σε περίπτωση μη παραίτησης, η παράταξη ζητά να τεθεί θέμα για την αποπομπή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και «να αναλάβουν την ευθύνη τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και κυρίως εκείνοι της πλειοψηφίας, καθώς η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ήδη εκφρασμένη».

Θυμίζουμε ότι μια εβδομάδα μετά από τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ν. Κατράνη, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Απόστολου Αλατζά και του Γιάννη Συκά είχαν θέσει το ζήτημα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, ζητώντας να ενημερωθούν σχετικά με την θέση της Δημοτικής Αρχής. Η συγκεκριμένη ανάρτηση του Συμπαραστάτη του Δημότη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο και όπως υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, «το τελικό αποτέλεσμα ήταν η αρνητική δυσφήμηση του Δήμου και κατ’ επέκταση ολόκληρου του νησιού μας».

Η θέση της Δημοτικής Αρχής που εκφράστηκε από τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν «να περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα 10 Ιουνίου μήπως ανακαλέσει ο κ. Κατράνης». Όπως σχολιάζει η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «το μόνο γεγονός που υπήρχε στο μεσοδιάστημα ήταν η διενέργεια των Ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου. Φαίνεται ότι είχαν εκτιμήσει πως θα επηρέαζε το αποτέλεσμα στο νησί μας. Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται ότι η ανάρτηση έγινε 1η Ιουνίου και η δημοτική αρχή αναφερόταν στη Δευτέρα, 10 Ιουνίου. Επιπρόσθετα μέχρι χθες δεν είχε υπάρξει καμία εξέλιξη.

Η πρόταση του Δημάρχου για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ήταν να καλέσουμε την κ. Καρυστιανού στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής για να γίνει εκδήλωση από το Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία “να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι”. Καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι η Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της ζητάει την ανάκληση των δηλώσεων, και όχι την παραίτησή του. Μία ανάκληση που δεν θα ήταν ειλικρινής και θα υπηρετούσε ενδοπαραταξιακά μικροπολιτικά παιχνίδια», αναφέρει η παράταξη που καταλήγει απαιτώντας την παραίτηση ή την αποπομπή του Ν. Κατράνη από την θέση του άμεσα.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση