Το Φεστιβάλ της Σαπφούς στο επίκεντρο του λεσβιακού πολιτισμού

Από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Φεστιβάλ της Σαπφούς
Spread the love


Για την σημασία της διεξαγωγής του Φεστιβάλ της Σαπφούς στη Λέσβο μίλησε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί εκτός από τον κ. Μουτζούρη τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Δήσσος, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάδειξη της Σαπφούς μέσα από το Φεστιβάλ, ενώ στην συνέχεια η γνωστή παρουσιάστρια, Κατερίνα Γκαγκάκη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την γενέτειρά της, την Λέσβο, τονίζοντας με την σειρά της την αξία διοργάνωσης τέτοιων φεστιβάλ που αναδεικνύουν τον πολιτισμό του νησιού μας. 

Κλείνοντας οι δύο συνεργάτιδες του κ. Μουτζούρη που έχουν αναλάβει την διεξαγωγή του Φεστιβάλ, η κ. Αυγερινοπούλου και η κ. Ζερβού, ανέφεραν τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το Φεστιβάλ, το οποίο υπενθυμίζεται ότι ξεκινάει αύριο και ολοκληρώνεται το Σάββατο. Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην Ερεσό, στο Ιερό των Μέσων αλλά και στο Σαπλιτζά, όπου θα κλείσει και την αυλαία με την συμμετοχή καλλιτεχνών αλλά και ομιλητών από όλη την Ελλάδα.  

«Η Περιφέρεια προωθεί την εξωστρέφεια»

Αναφερόμενος στο Φεστιβάλ της Σαπφούς ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Το Φεστιβάλ της Σαπφούς θα είναι αυτήν την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Θα ήθελα να πω δύο λόγια. Θα έχετε διαπιστώσει ότι η Περιφέρεια εδώ και αρκετό διάστημα έντονα προωθεί την εξωστρέφεια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε το Φεστιβάλ της Σαπφούς. Το brand name της Λέσβου είναι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο. Έτσι θα μάθουν και να την επισκέπτονται. Τώρα κάνουμε το συγκεκριμένο φεστιβάλ και μετά θα πάμε στο Europride στη Θεσσαλονίκη για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Θα στήσουμε περίπτερο και θα δείξουμε τι κάναμε στο φεστιβάλ της Σαπφούς. Θέλουμε να βγούμε επιθετικά και να κυνηγήσουμε την εξωστρέφεια. Το ίδιο θα κάνουμε και του Αγίου Βαλεντίνου. Η Λέσβος έχει τον Άγιο Βαλεντίνο, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε; Προ ημερών κάναμε μια εκδήλωση εξωστρέφειας στο Λονδίνο. Πήγαμε και διαφημίσαμε τα νησιά μας. Σήμερα μας είπανε ότι κάποιο πρακτορείο αγγλικό, ενθουσιάστηκε με τα νησιά και έκλεισε συμβόλαιο για το Μόλυβο και την Πέτρα. Τέτοια θέλουμε».

Στην συνέχεια ο κ. Μουτζούρης μίλησε για το Σάρλιτζα, του οποίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος έκλεισε χθες, ενώ παράλληλα τόνισε και την σημαντικότητα της ολοκλήρωσης του δρόμου Συκαμνιάς – Εφταλούς: «Το Σάββατο που μας πέρασε έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις για το Σάρλιτζα. Δύο εταιρείες, αυτές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κατέθεσαν οριστικές προτάσεις. Θα τις συγκρίνουμε και το Σάρλιτζα θα προχωρήσει. Όσο είναι εδώ η δική μας Περιφερειακή Αρχή το έργο του Σάρλιτζα θα προχωρήσει. Προχθές παραδώσαμε τη μελέτη στις ενδιαφερόμενες κοινότητες Αργένου, Εφταλούς, Συκαμνιάς και Μολύβου για το δρόμο που ξεκινάει από τη Σκάλα Συκαμνιάς και καταλήγει στην Εφταλού. Δεν ανήκει σε εμάς, ανήκει στο Δήμο, αλλά θέλουμε να πιέσουμε για να γίνει αυτός ο δρόμος, ο οποίος θα είναι αναπτυξιακό εργαλείο για τη Λέσβο. Θα δείτε ότι αυτός ο δρόμος θα προσελκύσει ενδιαφερόμενους να χτίσουν σπίτια στην περιοχή»

«Χρειαζόμαστε παραλίες στη Μυτιλήνη»

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη για δημιουργία νέων παραλιών στη Μυτιλήνη και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης με σκοπό την «συγκράτηση» περισσότερων τουριστών. «Θα είμαι στην Καλαμάτα το επόμενο διάστημα γιατί με κάλεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για να τους μιλήσω για τεχνητές παραλίες. Είναι αστείο να με καλούν στην Καλαμάτα να μιλάω για τεχνητές παραλίες και δεν τις εκμεταλλεύεται η Λέσβος. Χρειαζόμαστε παραλίες. Η Μυτιλήνη δεν συγκρατεί κόσμο. Εκτός από τους Τούρκους φίλους μας οι οποίοι έρχονται για την αγορά της. Πρέπει να συγκρατεί κόσμο. Η Μυτιλήνη δεν έχει ορισμένα ελκυστικά σημεία για να συγκρατηθεί ο κόσμος», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μουτζούρης.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση