Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων

Spread the love


Ξεκίνησε την Δευτέρα τη λειτουργία της η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Λέσβο, από την ΑΜΚΕ Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων “Αγκαλιά” σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης, σε χώρο του Δήμου επί της οδού Ασκληπιού 34, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας. 

Η Κινητή Μονάδα ιδρύθηκε έπειτα από σχετική άδεια του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο και αφορά σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας. Η λειτουργία της χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης, διάγνωσης, ψυχοθεραπευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, παρέμβασης/συνοδείας στην κρίση και ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού.

Συνεπής στις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής και Κοινοτικής Ψυχανάλυσης, η διεπιστημονική ομάδα της ΚΜΨΥ Παιδιών και Εφήβων που αποτελείται από ψυχιάτρους παιδιών και εφήβων, παιδιατρικούς νευροψυχολόγους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και κοινωνιολόγους θα παρέχει, διά ζώσης ή στα πλαίσια τηλεψυχιατρικής, τις εξής υπηρεσίες:

  • Παρέμβαση για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου και της υποτροπής της
  • Παιδοψυχιατρική και ψυχολογική εκτίμηση, αξιολόγηση και διάγνωση
  • Κατ’ οίκον παρέμβαση/συνοδεία για την διαχείριση της κρίσης
  •  Βραχεία ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και συμβουλευτική/ ψυχοεκπαίδευση σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές
  • Υποστήριξη ευάλωτων ομάδων με οργανωμένες δράσεις και παρεμβάσεις προαγωγής της υγείας και ψυχικής υγείας
  • Διασύνδεση με φορείς της κοινότητας, σε επίπεδο πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, με στόχο την απαρτιωμένη παρέμβαση και το συνεχές της φροντίδας
  • Χαρτογράφηση των θεραπευτικών και κοινωνικών αναγκών των νησιών και ερευνητική τεκμηρίωση

Δυνατότητα επικοινωνίας καθημερινά, από Δευτέρα – Παρασκευή 08:30 – 20:00 στο τηλ. 2106623838 και στο email: [email protected].

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση