Οι αστυνομικοί ανταμώνουν 42 χρόνια μετά

Spread the love


Συγκινητικές στιγμές ζουν από χθες περίπου 30 αστυνομικοί, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Μυτιλήνη περίπου 42 χρόνια μετά από την εποχή που υπηρετούσαν στον τόπο μας, στον οποίο επανήλθαν πια ως συνταξιούχοι για να βρεθούν εκτός υπηρεσίας και να μνημονεύσουν τους συναδέλφους τους που έχουν εν τω μεταξύ φύγει από την ζωή.

Προσκύνημα

Πρόκειται για ένα διαφορετικό προσκύνημα αποστράτων της αστυνομίας που συντονίστηκε τον τελευταίο χρόνο με πρωτοβουλία μιας παρέας αστυνομικών που δεν κατάγονται από την Λέσβο, θέλοντας να επιστρέψουν στον τόπο μας και να περιηγηθούν δεκαετίες αργότερα στις περιοχές όπου οι ίδιοι ανάλωσαν ένα κομμάτι της ζωής τους υπηρετώντας την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έφτασαν χθες και το απόγευμα έγινε η μεγάλη συνάντησή τους στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Lasia, όπου γέλασαν, αγκαλιάστηκαν και δάκρυσαν φέρνοντας στο νου στιγμές από την νιότη τους, ενώ θυμήθηκαν και τους αστυνομικούς που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά τους. Το παρών στο αντάμωμα έδωσαν και εν ενεργεία αστυνομικοί του νησιού μας, απόστρατοι αστυνομικοί, αλλά και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. 

Ο Νίκος Βαλάκος

Ο εφημέριος του ναού του Αγίου Βασιλείου της Μόριας, Νίκος Βαλάκος, ένα γνωστό και αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία και στην αστυνομία, καθώς συνταξιοδοτήθηκε ως προσωπάρχης του Αστυνομικού Διευθυντή Λέσβου και στην συνέχεια ως συνταξιούχος χειροτονήθηκε άμισθος ιερέας, αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο των συνταξιούχων συναδέλφων του από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να ανταμώσουν ξανά όλοι μαζί. 

Όπως είπε ο κ. Βαλάκος στα Νέα της Λέσβου: «Η μάζωξη αφορά τους συναδέλφους αστυνομικούς που υπηρέτησαν την περίοδο από το 1977 μέχρι το 1982 και είναι μια πρωτοβουλία λίγων φίλων και κυρίως του συναδέλφου, Δημήτρη Τσομπανίδη, ο οποίος προς τιμήν του ασχολήθηκε και με πήρε τηλέφωνο και μαζί με τον Γιάννη Τσεκούρα και τον Φώτη Τσιγαρίδη αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε τα ονόματα, ενώ εκείνοι στη συνέχεια επικοινώνησαν με τους αστυνομικούς και οφείλω να τους ευχαριστήσω. Βρεθήκαμε λοιπόν σήμερα όλοι μαζί και δεν μπορώ να σας περιγράψω τη συγκίνηση που μας διακατέχει, ενώ από την άλλη πλευρά θέλω να τονίσω και την αγάπη όλων αυτών των αστυνομικών για την Λέσβο, καθώς επέλεξαν να επανέλθουν, έστω και αν τώρα όλοι μας έχουμε άσπρα μαλλιά».

Μνημόσυνο

Σήμερα το πρωί όλοι οι αστυνομικοί θα συναντηθούν στον ναό του Αγίου Βασιλείου στη Μόρια, όπου ο συνάδελφός τους Νίκος Βαλάκος θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των συναδέλφων τους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, ενώ στη συνέχεια θα περιηγηθούν και θα ξεναγηθούν στο χωριό. Οι περισσότεροι θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες για να επισκεφτούν τα προσκυνήματα της Λέσβου, συνδυάζοντας αυτό το αντάμωμα με ολιγοήμερες διακοπές στο νησί μας

Όπως είπε ο κ. Βαλάκος στα Νέα της Λέσβου: «Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους μας που συνυπηρετήσαμε μαζί σε μια αστυνομία και μια περίοδο που άλλαζαν πολλά στην Ελλάδα. Εμείς όμως είχαμε πάντα τον πολίτη πρώτη μας προτεραιότητα και η αστυνόμευση ήταν τότε σε διαφορετικά επίπεδα και συνθήκες. Θα τολμήσω να πω ότι τότε υπήρχε μια άλλη, πιο οικογενειακή σχέση μεταξύ των συναδέλφων και αυτό αποδεικνύεται και τώρα με την έλευσή τους. Σε αντίθεση με τους σύγχρονους καιρούς μας όπου μπορεί τα μέσα επικοινωνίας, ειδικά τώρα να βρίσκονται σε υπερπληθώρα, ωστόσο λείπει αυτό το συναίσθημα, αυτός ο ρομαντισμός που είχαμε στην αστυνομία εκείνα τα χρόνια». 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση