Νέο Λιμεναρχείο δίπλα στο κολυμβητήριο

Spread the love


Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν τα όσα είχαν αναδείξει τα Νέα της Λέσβου από τις 13 Μαρτίου στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τους, με τίτλο «Νέες ελπίδες για νέο Λιμεναρχείο», στο οποίο αναδεικνύαμε τις εξελίξεις για το στεγαστικό του Λιμεναρχείου και τη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το Δήμο Μυτιλήνης για την ανέγερση νέου κτιρίου στη δεξιά πλευρά του κολυμβητηρίου. 

Ο χώρος είχε υποδειχθεί εκείνη την περίοδο στο Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Βαγγέλη Κυριαζόπουλο, ο οποίος είχε βρεθεί στη Μυτιλήνη για το συντονισμό των θεμάτων που άπτονταν του πιλοτικού προγράμματος θεώρησης βίζας στους Τούρκους τουρίστες. Ωστόσο στο περιθώριο της επίσκεψής του είχε συναντήσεις και επαφές και για το στεγαστικό πρόβλημα του Λιμεναρχείου, στηρίζοντας την προσπάθεια με πράξεις.

Όπως ακριβώς το σημειώσαμε από τις 13 Μαρτίου στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ μας, ανακοινώθηκε επίσημα, χθες, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Λιμεναρχείου από τον απερχόμενο Λιμενάρχη Μυτιλήνης, Σωτήρη Χονδρόπουλο, στο νέο Λιμενάρχη, Δημήτρη Μάγειρα. Να αναφέρουμε ότι η τοποθέτηση του κ. Μάγειρα στη θέση του Λιμενάρχη Μυτιλήνης είχε γίνει γνωστή από τον Απρίλιο, ωστόσο λόγω προσφυγής του απερχόμενου Λιμενάρχη κ. Χονδρόπουλου κατά της μετάθεσής του, καθυστέρησε η ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μάγειρα, ο οποίος ανέλαβε χθες τα ηνία του Λιμεναρχείου.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, παρουσία του Μητροπολίτη, Ιακώβου και εκπροσώπων τοπικών φορέων, όπου ο απερχόμενος Λιμενάρχης κ. Χονδρόπουλος αποχαιρετώντας τους τοπικούς εκπροσώπους δήλωσε ευτυχής, που επί ημερών του δρομολογήθηκε η αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Μυτιλήνης και του Λιμενικού Ταμείου βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία έγκρισης Προγραμματικής Σύμβασης για να προχωρήσουν οι μελέτες και το έργο. 

Λεπτομέρειες έδωσε και ο Περιφερειακός Διοικητής  του Λιμενικού για το Βόρειο Αιγαίο, Ευστράτιος Ψύρρας, ενώ και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, που ήταν παρών σημείωσε ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες ο Δήμος παρέλαβε την Προγραμματική Σύμβαση και την αρχιτεκτονική προμελέτη.

Εδώ θα ανεγερθεί το νέο Λιμεναρχείο

Το σημείο που χωρομετρήθηκε το νέο Λιμεναρχείο είναι αυτό που είχαν αναδείξει τα Νέα της Λέσβου από τον περασμένο Μάρτιο, στην δεξιά πλευρά του κολυμβητηρίου, στην εσοχή μεταξύ κολυμβητηρίου και του δρόμου εξόδου των αυτοκινήτων από το λιμάνι, όπου σήμερα βρίσκεται ένα μικρό πάρκο και οι τουαλέτες για το κοινό.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση