Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2024-25

Spread the love

Από την ΕΠΟ δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της σεζόν 2024-2025. Σε σχέση με την προκήρυξη των δύο προηγούμενων πρωταθλημάτων, υπάρχουν τροποποιήσεις.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και πάλι με τις ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων ο καθένας (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου). Καμιά διαφοροποίηση στο θέμα άνοδος, αφού θα προβιβαστούν στην Super League 2, απευθείας, οι τέσσερις πρωταθλήτριες! Καμιά διαφοροποίηση και στο θέμα του υποβιβασμού αφού θα χάσουν την μάχη «απευθείας» οι ομάδες που θα καταλάβουν τις επτά τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα σε κάθε όμιλο, ενώ θα υποβιβασθούν επιπλέον δυο ομάδες μετά από αγώνες κατάταξης (μπαράζ). Συνολικά θα υποβιβαστούν 30 ομάδες. Η σημαντικότερη τροποποίηση αφορά στην υποχρεωτικότητα στην συμμετοχή «μικρών».

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως «είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δυο ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών (γεννηθέντες από 01/01/2003 και εντεύθεν) στην αρχική ενδεκάδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ».

Από την άλλη πλευρά, «επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως 5 ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1992».

Σε ένα από τα σημεία που αφορά στους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές Εθνικές Ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως 2. Η συμμετοχή σε αγώνα άνω των δύο ποδοσφαιριστών της εν λόγω κατηγορίας θεωρείται αντικανονική και σε περίπτωση υποβολής ενστάσεως ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου και επιβάλλονται οι λοιπές ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ». 

Τέλος, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση