Με τον Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ Λέσβου

Spread the love
  • Ζήτησε από όλους τη διαφύλαξη της ενότητας στο κίνημα, ενώ ήταν απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας σημειώνοντας ότι αν δεν αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά μπροστά στη στενωπό

Μήνυμα ενότητας χθες στο ξενοδοχείο Elysion όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, σε στελέχη και μέλη του κινήματος από το Δήμο Μυτιλήνης, ενώ είχε προηγηθεί το μεσημέρι συνάντησή του στην Καλλονή με μέλη και στελέχη από τη δυτική Λέσβο. Ο κ. Ανδρουλάκης καταχειροκροτήθηκε από ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ όλων των τάσεων, καθώς κατά την ομιλία του ανέλυσε πλήρως το χάρτη της πορείας του κόμματος μέχρι τώρα λέγοντας πικρές αλήθειες για στάσεις και συμπεριφορές, που δεν βοήθησαν το ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι κάποια στελέχη από την ώρα που δημοσιεύτηκαν τα exit polls, δηλαδή πριν το εκλογικό αποτέλεσμα, άρχισαν να θέτουν ζητήματα διχάζοντας τον κόσμο του κινήματος και οδηγώντας σε εσωστρέφεια το κόμμα μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς έχει μπει σε νέα προεκλογική περίοδο για την ηγεσία και αυτό ουσιαστικά, όπως και ο ίδιος εξήγησε, ευνοεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία στις πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις αντί για περαιτέρω μείωση των ποσοστών της, ιδιαίτερα μετά το σφυροκόπημα των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, παρουσιάζει έστω και μικρή άνοδο

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στοίχισαν διαφοροποιήσεις βουλευτών από τη γραμμή του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ η πολιτική παράγεται από το κόμμα και δεν την καθορίζουν οι βουλευτές, αλλά οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την πολιτική του κόμματος. Αναφέρθηκε επίσης και στη στάση του κόμματός του για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, λέγοντας ότι όσοι γονείς βλέπουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ως καταφύγιο για να μην σπουδάσουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό δυσαρεστήθηκαν με το ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Ο ίδιος όμως τόνισε πως δεν μπορούσε το κίνημα να κρατήσει άλλη στάση όταν τα συμφέροντα γύρω από τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι τόσο μεγάλα, που είναι ενδεικτικό, όπως ανέφερε, ότι κάποιοι προχώρησαν σε σύσταση εταιρειών για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων 10 ημέρες πριν περάσει από τη βουλή το νομοσχέδιο!  

Ένα άλλο θέμα στο οποίο στάθηκε ήταν οι υποκλοπές σε βάρος του ως Ευρωβουλευτή, καθώς οι αποκαλύψεις που αφορούσαν την παρακολούθηση του τηλεφώνου του έθιξαν, όπως είπε, τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εξήγαγαν από την Ελλάδα αυτήν την τεχνολογία σε τρίτες χώρες και σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και σε όσους ασκούν κριτική μιλώντας για κλειστό κόμμα, επισημαίνοντας  ότι αν δει κανείς όλους τους υποψήφιους για την ηγεσία του κινήματος αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ανοιχτό κόμμα, καθώς ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων βρίσκονται στελέχη που στηρίχθηκαν τόσο καιρό από τον ίδιο. Όπως και ότι κάποια από αυτά τα στελέχη χρησιμοποιούνται από μέσα ενημέρωσης που τόσο καιρό είχαν «ρίξει μαύρο στο ΠΑΣΟΚ» και τώρα μετά τις εκλογές ασχολούνται συνεχώς με το κίνημα, λόγω των εσωκομματικών εκλογών. «Αν είχαν ασχοληθεί μαζί μας όσο ασχολούνται τώρα μετά τις εκλογές και προεκλογικά, τα ποσοστά μας θα ήταν διαφορετικά» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αν και σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι η άνοδος για το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές δεν υπήρχε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς όπως είπε αυτό παρατηρείται στα μεγάλα κόμματα.

Επίσης ανέφερε ότι ο κόσμος της περιφέρειας, που είναι ο προνομιακός χώρος του ΠΑΣΟΚ, απείχε τονίζοντας ότι το κόμμα χρειάζεται δουλειά στην Αθήνα.

 

Για την Ελλάδα

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φάνηκε αρκετά απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας μας σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με το χρέος, αλλά τα μεγάλα συμφέροντα είναι καλά βολεμένα και καλύπτουν αυτά τα ζητήματα προβλέποντας  δυσοίωνο το μέλλον αν δεν αλλάξει άμεσα η πολιτική, καθώς όπως είπε είναι επιβεβλημένη η ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου ώστε η Ελλάδα να παράγει, μια και μέχρι τώρα το μόνο που γίνεται είναι να αυξάνονται οι εισαγωγές σε ανησυχητικό επίπεδο και αναφέρθηκε αναλυτικά σε συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα που θα μπορούσαν να παραχθούν στη χώρα μας με τη στήριξη του αγροτικού τομέα αντί να εισάγονται. Παρατήρησε όμως ότι το περιβάλλον σήμερα στην Ελλάδα είναι εχθρικό και με τη φορολογία και τα κόστη των μεταφορών, ενώ έκανε λόγο για φτωχοποίηση των Ελλήνων, καθώς όπως είπε οι ανελαστικές δαπάνες κάθε οικογένειας (υγεία, παιδεία κ.ά.)  έχουν αυξηθεί, ενώ τα εισοδήματά τους παραμένουν στάσιμα.

Μετά την ομιλία του προέδρου το λόγο πήραν αρκετά στελέχη του κινήματος, τα οποία έθεσαν τις προτάσεις τους  μιλώντας με θερμά λόγια για τον κ. Ανδρουλάκη, όπως ο Νάσος Γιακαλής, που αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήρισε πατριώτη. 

Η εισαγωγή έγινε από το Γραμματέα του κόμματος στη Λέσβο, Γιώργο Μήλιο, ο οποίος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο βρίσκεται με τον κ. Ανδρουλάκη στην προσπάθεια ενότητας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια κατά τα οποία ξεκίνησε η πορεία ανόδου.

Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου λίγες ώρες πριν φτάσει ο ίδιος στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ενώ λίγο μετά την άφιξή του κατευθύνθηκε στον Άγιο Θεράποντα όπου παρακολούθησε τον Εσπερινό και ακολούθησε τη λιτανεία των Αγίων. Χθες το πρωί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε ώστε να φέρει την αυτοδιοίκηση πιο κοντά στους πολίτες, ενώ το μεσημέρι είχε συνάντηση στην Καλλονή με στελέχη της δυτικής Λέσβου και σήμερα το πρωί θα συνεχίσει στην Πυροσβεστική πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα.

 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση