Ψαριανός – Λαγουτάρης σημειώσατε 2

Spread the love


Κατάφερε τελικά να “διαλύσει” την κίνηση των ελαιοτριβέων ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργος Λαγουτάρης, επιτυγχάνοντας “αντισυγκέντρωση” χθες το μεσημέρι στα γραφεία της υπηρεσίας του, στην οποία μάλιστα άτυπα παρενέβη η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, Αναστασία Αντωνέλη, η οποία μελετώντας τη σύμβαση που έχει υπογραφεί για την υλοποίηση της δακοκτονίας προειδοποίησε ότι η επόμενη σύμβαση που θα υπογραφεί το 2025 θα περιλαμβάνει δικλείδες ασφαλείας. 

Για την φετινή δακοκτονία η ίδια προειδοποίησε ότι παρά τα προβλήματα η κοινοπραξία των εργοληπτών θα πρέπει να φορέσει σιδερένια παπούτσια παραδίδοντας το φθινόπωρο τον ελαιώνα της Λέσβου χωρίς εκτεταμένες ζημιές από το δάκο, ενώ ταυτόχρονα απέστειλε έγγραφο στον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, ζητώντας χρηματοδότηση και στήριξη του υπουργείου για την διεύρυνση του προγράμματος των ψεκασμών.  

Έχοντας δείξει μέχρι τώρα κατά την αυτοδιοικητική της πορεία αποτελεσματικότητα η κ. Αντωνέλη αναλαμβάνοντας έναν δύσκολο – «ανδρικό» – τομέα, όπως είναι η αγροτική ανάπτυξη, κάνει κάθε μέρα βήματα στους τομείς με τους οποίους καταπιάνεται, ενώ για τη δακοκτονία γνωρίζοντας έστω και επιδερμικά τα θέματα από εποχής που τα χειριζόταν ως Νομάρχης ο Δημήτρης Βουνάτσος του οποίου ήταν στενή συνεργάτης, έχει ήδη έτοιμη πρόταση για τροποποιήσεις στην επόμενη σύμβαση ώστε να “στριμώχνονται” περισσότερο οι εργολάβοι από την Περιφέρεια. Με άλλα λόγια η κ. Αντωνέλη προωθεί ένα νέο πλαίσιο συμβάσεων για τους εργολάβους, την ίδια ώρα όμως προσπαθεί η ίδια να ενισχύσει το έργο με πόρους, απευθυνόμενη στον υπουργό.

Κατά τη συνάντησή της με ελαιοτριβείς χθες, παρουσία εκπροσώπων του εργολάβου και τομεαρχών, η ίδια κατέγραψε τους προβληματισμούς τους, ενώ έδωσε κατευθύνσεις στα υπηρεσιακά στελέχη.

 

Πύρρειος νίκη;;

Η κίνηση Ψαριανού «διαλύθηκε» από τον κ. Λαγουτάρη καθώς δεν πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η προγραμματισμένη συνάντηση στη μαρίνα Μυτιλήνης. Οι συμμετέχοντες ενοχλήθηκαν από την δημοσιότητα καταλογίζοντας στον κ. Ψαριανό ότι έκανε γνωστό το ραντεβού, στην πραγματικότητα όμως η δημοσιότητα δόθηκε από τον ίδιο τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας, ο οποίος είχε πληροφόρηση από πρώτο χέρι μέσω του Χαράλαμπου Παπαδέλη, που ως εργολάβος αλλά και ο ίδιος ελαιοτριβέας είχε «πληροφοριοδότη» μεταξύ των ελαιοτριβέων που προγραμμάτιζαν να συναντηθούν. 

Κάπως έτσι ο κ. Λαγουτάρης καταφέρνει να εκτοπίσει τη φωνή του Στρατή Ψαριανού επί του παρόντος. Είναι όμως αμφίβολο  αν με τις παρούσες συνθήκες θα καταφέρει να… εκτοπίσει και το δάκο, ο πληθυσμός του οποίου καλπάζει στη Λέσβο απειλώντας την ελαιοπαραγωγή. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ετοιμάζει από τη Δευτέρα τον δεύτερο ψεκασμό με έμφαση στα μηχανοκίνητα μέσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαγουτάρης έδωσε εντολή οι παγίδες να τοποθετηθούν σε άλλα σημεία που να μην έχουν πρόσβαση ανθρώπινα χέρια για να βλέπουν το περιεχόμενό τους! Και μπορεί πράγματι η απόκρυψη των δακοπαγίδων να είναι εύκολη υπόθεση για τον κ. Λαγουτάρη, δύσκολα όμως θα καταφέρει ο ίδιος να κρύψει την καρπόπτωση όταν αυτή ξεκινήσει στη Λέσβο.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση