Διαμαρτυρήθηκαν για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Spread the love


Με σύνθημα «Η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, στον Πειραιά, έξω από το πλοίο “Νήσος Σάμος”, η συγκέντρωση – διαμαρτυρία των εκπροσώπων των συλλόγων της Λέσβου που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους για την ακρίβεια του κόστους μετάβασης, τη δυσκολία – αδυναμία εύρεσης εισιτηρίων σε επιθυμητές μέρες, αλλά και την κατάσταση που βιώνουν οι επιβάτες λόγω του πολύωρου ταξιδιού. 

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και σε αυτήν έδωσαν το παρών εκπρόσωποι συλλόγων της, ενώ τη στήριξή της εξέφρασε και η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (ΟΧΣΑ). Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής του νομού Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, η οποία συνοδευόταν κι από τον πρώην βουλευτή Στρατή Κόρακα και την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στη Χίο και Περιφερειακή Σύμβουλο Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο, Αγλαΐα Κυρίτση, καθώς και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Χρήστος Φωτιάδης. 

Στη συγκέντρωση βρέθηκε το μέλος του συλλόγου “Φίλοι συλλόγου Νεφροπαθών Λέσβου” Δημήτρης Σαξιώνης, ο οποίος μετά από συνομιλίες με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των συλλόγων επεσήμανε τα δικά τους προβλήματα στις μετακινήσεις των νεφροπαθών προς τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), με τα υψηλά κόστη μεταφοράς, αλλά και τα πολύωρα σε διάρκεια ταξίδια των πλοίων της γραμμής. Επίσης έγινε αναφορά και στο κόστος μεταφοράς που χρειάζεται μια οικογένεια με αυτοκίνητο και καμπίνα ώστε μαζί με τις διακοπές τους να συνδυάσουν και την θεραπεία τους στο νησί μας οι απόδημοι συντοπίτες μας νεφροπαθείς. Κόστος που αγγίζει σε πολλές περιπτώσεις και τα 1.000 ευρώ. 

Τέλος, όπως ακούστηκε από πολλούς εκπροσώπους, το Λιμάνι του Σιγρίου και η απευθείας σύνδεσή του με λιμάνι της Αττικής (Λαύριο, Ραφήνα, ή/και Πειραιά), μπορεί εν πολλοίς να δίνει λύση στο υψηλό κόστος των εισιτηρίων και τη διάρκεια του ταξιδιού και να λειτουργήσει παράλληλα με τη γραμμή Μυτιλήνη-Πειραιά.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση