4.313 Τούρκοι σε ένα Σαββατοκύριακο!

Spread the love


Πρωτοφανείς είναι οι αριθμοί των αφίξεων των Τούρκων τουριστών στη Λέσβο, καθώς πλέον αυτό που φαίνεται είναι ότι το μεγάλο κομμάτι από την πίτα του τουρισμού για τον τόπο μας καταλαμβάνεται από τους γείτονές μας που έρχονται εξ ανατολών και λιγότερο από τους δυτικούς τουρίστες. Με βάση τους αριθμούς των αφίξεων είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα υπερβούμε τον αριθμό των 100.000 επισκεπτών από την Τουρκία για το 2024.

Συνωστισμός για να περάσουν από τον έλεγχο της αστυνομίας διαβατηρίων

Ένα νέο δεδομένο είναι ότι πλέον δεν φέρνει μόνο το μπαϊράμι μαζικά κατά χιλιάδες τους Τούρκους στη Λέσβο μέσα σε λίγες μέρες, καθώς να αναφέρουμε ότι το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή έφτασαν στο νησί μας 4.313 Τούρκοι τουρίστες, αριθμός-ρεκόρ για τριήμερο, χωρίς να μεσολαβεί κάποια θρησκευτική γιορτή για τους Τούρκους, όπως μας έλεγε το Σάββατο το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, όταν βρεθήκαμε για το ρεπορτάζ στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 

Μόνο μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Χατζηκυριάκος είχε υπολογίσει σε 2.000 τις αφίξεις των Τούρκων τουριστών για τη συγκεκριμένη μέρα και τελικά ο αριθμός του τριημέρου έκλεισε στα 4.313 άτομα, με τους Τούρκους επισκέπτες να πλημμυρίζουν τη Μυτιλήνη αλλά και γενικότερα τις τουριστικές και όχι μόνο περιοχές της Λέσβου. Ομολογουμένως πλέον η πληρότητα στο νησί μας πλησιάζει για το 100% για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αξιοποιούνται ακίνητα σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν τουριστικό ενδιαφέρον. 

Μάλιστα  η ζήτηση που αρχίζει να καταγράφεται από τουριστικούς πράκτορες, όπως μας είπε και ο πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, ουσιαστικά ανοίγει νέες δουλειές στον τουρισμό για το επόμενο καλοκαίρι, καθώς σε κάποια χωριά στα οποία ζητήθηκαν δωμάτια φέτος ενώ δεν είχαν ζήτηση τα προηγούμενα χρόνια, οι κάτοικοί τους θα αξιοποιήσουν τ’ ακίνητά τους ώστε να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στον τουρισμό αντλώντας πρόσθετα εισοδήματα.

Ο περσινός Ιούλιος έκλεισε με 14.899 αφίξεις Τούρκων τουριστών κι όπως φαίνεται αυτό τον αριθμό θα τον ξεπεράσουμε κατά πολύ τον φετινό Ιούλιο, αν σκεφτεί κανείς ότι σχεδόν το ένα τρίτο καλύφθηκε από αυτό το σύνολο σε μόλις ένα Σαββατοκύριακο.

Οι υποδομές

Χρειάζονται και άλλες τέντες στο χώρο του λιμανιού, καθώς μένουν οι τουρίστες κάτω από τον καυτό ήλιο

 Το Λιμενικό Ταμείο υπό την προεδρία του Παναγιώτη Τακτικού βρίσκεται σε εγρήγορση για τη συμπλήρωση των υποδομών στο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης εάν αυτό χρειαστεί, καθώς όπως φάνηκε το τελευταίο τριήμερο οι τέντες ήταν λίγες για τόσο κόσμο και εκ των πραγμάτων αρκετοί τουρίστες, μια και υπήρχε μεγάλη κίνηση στο χώρο του τελωνείου, αναγκάστηκαν να παραμείνουν συνωστισμένοι κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου περιμένοντας υπομονετικά.  

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, βρίσκεται σε συνεχή επαφή όλες τις μέρες με τους χώρους του λιμανιού και με κατ’ ιδίαν επισκέψεις, έχοντας και ο ίδιος προσωπική άποψη για την εικόνα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, ενώ και το Λιμενικό Ταμείο παρά το γεγονός ότι κατάφερε φέτος να αλλάξει την εικόνα του λιμανιού μετατρέποντάς το σε ένα απόλυτα οργανωμένο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών λιμάνι, εντούτοις είναι έτοιμο να παρέμβει βελτιώνοντας όπου χρειάζεται τις συνθήκες αναμονής και υποδοχής των Τούρκων τουριστών.

Και τα αυτοκίνητά τους φέρνουν πολλοί Τούρκοι μαζί τους

Μεγάλος είναι ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών που φέρνουν και τα δικά τους αυτοκίνητα φτάνοντας στη Λέσβο. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για πολυτελή οχήματα τα οποία αποβιβάζονται στο χώρο του λιμανιού. Άλλωστε σημαντικό ποσοστό από το μεγάλο ρεύμα των Τούρκων τουριστών φέτος το καλοκαίρι στη Λέσβο, όπως παρατηρήθηκε και πέρυσι, είναι τουρίστες υψηλών εισοδημάτων που είτε κινούνται με δικά τους οχήματα, είτε μισθώνουν ταξί ή προχωρούν σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, για τις οποίες υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Πρόκειται για τουρίστες που αφήνουν χρήματα στον τόπο μας και για τη διαμονή τους και για τη διασκέδαση αλλά και γενικότερα για αγορές προϊόντων που δεν μπορούν να βρουν στην Τουρκία και, όπως τονίζει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, σε πολλά προϊόντα επώνυμων οίκων οι τιμές εδώ στη Λέσβο είναι χαμηλότερες από τη γείτονα χώρα.

 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση