Τις εγκαταστάσεις του ΝΟΜ επισκέφτηκε ο παλιός Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος

Spread the love

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης πραγματοποίησε την Τρίτη 16 Ιουλίου ο παλιός Έλληνας πρωταθλητής της κωπηλασίας και δυο φορές Ολυμπιονίκης το 2004 και το 2008, στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, Βασίλης Πολύμερος

Ο σπουδαίος Έλληνας κωπηλάτης, γνωστός για τις διακρίσεις του, φέρει πλέον την ιδιότητα του εφόρου της εθνικής ομάδας κωπηλασίας, που προετοιμάζεται εν όψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς αγώνες που αρχίζουν σε λίγες μέρες στο Παρίσι. Μάλιστα ο κ. Πολύμερος έχει βιώσει από κοντά και στηρίξει όλους τους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας σε συνεργασία με τους προπονητές της εθνικής. Ανάμεσα στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας είναι και η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια Μιλένα Κοντού, η οποία  μαζί με την Ζωή Φίτσιου θα ζήσουν σε λίγες μέρες μοναδικές εμπειρίες, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε επίπεδο Ολυμπιακών αγώνων. Τον Βασίλη Πολύμερο, ο οποίος επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί μας, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΜ ο πρόεδρος Τάσος Μπαλής, ο γενικός έφορος Παναγιώτης Ζαφειρίου και ο αντιπρόεδρος Στρατής Καρακωνσταντής

Σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΝΟΜ αφού πρώτα καλωσόρισε στο νησί μας τον Βασίλη Πολύμερο, ευχαριστώντας τον που επέλεξε τον ΝΟΜ ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του ανά την Ελλάδα, ανέφερε τα εξής:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τον Όμιλό μας να φιλοξενεί τον παλιό πρωταθλητή κωπηλασίας και δυο φορές Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο. Πλέον ως έφορος της ελληνικής κωπηλατικής ομάδας έχει στηρίξει πολύ την δική μας προσπάθεια σαν Ναυτικός Όμιλος και φυσικά την προσπάθεια της Μιλένας Κοντού, η οποία ζει στο κοινόβιο τα τελευταία χρόνια και μαζί με την υπόλοιπη Ολυμπιακή ομάδα έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε εδώ που είμαστε και να πάμε στο Παρίσι. Μεγάλη χαρά που ο κ. Πολύμερος ήρθε να δει τις εγκαταστάσεις μας, αλλά και τους αθλητές του Ομίλου και ελπίζουμε να συνεχίσουμε αυτή την αγαστή σχέση που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και να κοιτάξουμε στο μέλλον να φέρουμε στο άθλημα ακόμη περισσότερους αθλητές». 

Από την μεριά του ο Βασίλης Πολύμερος ευχαρίστησε όλο το διοικητικό συμβούλιο του ΝΟΜ για την φιλοξενία και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στο νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του Ομίλου. Στη συνέχεια μίλησε για την επίσκεψή του στη Λέσβο, που έρχεται λίγες μέρες προτού ξεκινήσει το μεγάλο αθλητικό γεγονός της τετραετίας, οι Ολυμπιακοί αγώνες, στους οποίους θα υπάρχει λεσβιακή εκπροσώπηση στο άθλημα της κωπηλασίας από την Μιλένα Κοντού: «Η δουλειά που κάνετε εδώ στον ΝΟΜ έχει πιάσει τόπο με αποκορύφωμα την παρουσία της Μιλένας Κοντού στην Ολυμπιάδα του Παρισιού. Αυτή τη στιγμή η Μιλένα και τα υπόλοιπα έξι παιδιά που απαρτίζουν την Ολυμπιακή ομάδα της κωπηλασίας βρίσκονται ήδη από 30 Ιουνίου στη Γαλλία σε μια λίμνη που βρίσκεται νοτιοανατολικά της χώρας. Θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 21 Ιουλίου και από κει και πέρα θα μεταβούν στο Παρίσι για να κάνουν την τελευταία περίοδο προετοιμασίας, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι με την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων. Όλα αυτά όμως και για τα υπόλοιπα παιδιά, πολύ περισσότερο για την Μιλένα δημιουργούνται από ένα σωματείο που βρίσκεται σε ένα νησί, δεν έχει έτσι τις υποδομές που μπορούν να έχουν άλλα σωματεία, όμως αυτό που κάνει την διαφορά είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι εδώ στον ΝΟΜ κάνουν αυτό το τόσο σημαντικό έργο για να φτάσει η Μιλένα στους Ολυμπιακούς αγώνες και, γιατί όχι, εκεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Με ακόμη περισσότερη δύναμη και προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε την κωπηλασία ακόμη μεγαλύτερη στη Λέσβο και σε όλη την Ελλάδα». 

Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο πρόεδρος του ΝΟΜ, Τάσος Μπαλής, υπογράμμισε πως έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης του Ομίλου να φθάσει ψηλά και στο κωπηλατικό τμήμα, αλλά και σε άλλα τμήματα που θα έρθουν σε λίγο καιρό και πως πέρα από την Μιλένα ο ΝΟΜ έχει ανέβει αρκετά σε θέσεις και νίκες, με πολύ καλή παρουσία στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ακολούθως ο κ. Μπαλής έκανε δώρο στον κ. Πολύμερο την νέα φανέλα του ΝΟΜ με το νέο λογότυπο του Ομίλου.  

Στη συνέχεια ο γενικός έφορος του Ομίλου, Παναγιώτης Ζαφειρίου, απευθυνόμενος στον Βασίλη Πολύμερο είπε πως ήρθε σε ένα ιστορικό σωματείο που έχει σημαντικό ρόλο στην ελληνική κωπηλασία, έχοντας κάνει πολλά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την Μιλένα Κοντού, την οποία θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στους Ολυμπιακούς αγώνες που ξεκινάνε σε λίγες μέρες. Ακόμη ανέφερε πως ο Ναυτικός Όμιλος είναι αρωγός σε κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται και να έχει έναν ρόλο σε όλα τα τεκταινόμενα, διότι ο ΝΟΜ παίζει σημαντικό ρόλο και βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Μάλιστα ο κ. Ζαφειρίου αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη η πισίνα ώστε να πάρει σάρκα και οστά το άθλημα της κολύμβησης. 

Τέλος, ο κ. Πολύμερος ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο κ. Μπαλή σε όλους τους χώρους του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό, μένοντας εντυπωσιασμένος από την δουλειά και την πρόοδο που έχει γίνει στις εγκαταστάσεις του Ομίλου. 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση