Έκπτωτος ο Στρ. Γελαγώτης λόγω οφειλών στη ΔΕΥΑΛ

Spread the love


  • «Εμείς πράξαμε ό,τι προβλεπόταν από το νόμο, τα υπόλοιπα θα τα δείξει η ιστορία», δηλώνει ο Π. Βάλεσης

“Πριν αλέκτορα φωνήσαι” επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ των “Νέων της Λέσβου” την Παρασκευή σχετικά με το πλούσιο παρασκήνιο που υπήρχε πίσω από την απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου να καταγγείλει, ξαφνικά, την ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα με το νερό. Όπως έγινε γνωστό, ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου και μέχρι πριν λίγες μέρες Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στρατής Γελαγώτης, κηρύχθηκε έκπτωτος από την θέση του με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λόγω οφειλών στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης. 

Το γεγονός αυτό – σύμφωνα με έγκυρες πηγές – είναι η αιτία για την ρήξη που επήλθε στις σχέσεις των δύο Δήμων, η οποία θα κορυφωθεί σήμερα με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου όπου ως μοναδικό θέμα συζήτησης είναι “η λήψη απόφασης σχετικά με τις τιμές ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ κατόπιν των νέων δεδομένων και προβλημάτων που έχουν προκύψει στο Δήμο Δυτικής Λέσβου”, αν και – θυμίζουμε ότι – οι αυξήσεις στα τιμολόγια είχαν εγκριθεί στις αρχές της χρονιάς με εισήγηση της πλειοψηφίας.

Πολλοί πιστεύουν, κι όχι άδικα, ότι δεν είναι τυχαία σύμπτωση το γεγονός ότι η οργισμένη ανακοίνωση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, κατά της Διοίκησης της ΔΕΥΑΛ σχετικά με τα προβλήματα στο νερό εξεδόθη μόλις μία μέρα πριν γίνει γνωστό ότι ο Στρ. Γελαγώτης χάνει την θέση του ως αιρετός λόγω της ανεξόφλητης οφειλής προς την ΔΕΥΑΛ. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τους τελευταίους 2 μήνες, υπήρξαν έντονες διεργασίες και πιέσεις για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αλλά η Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ ακολούθησε μία ενιαία στάση απέναντι σε όλους τους αιρετούς που κινδύνευαν να κηρυχθούν έκπτωτοι λόγω ανεξόφλητων οφειλών βάσει της σχετικής εγκυκλίου. 

Όπως δήλωσε με νόημα στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Παναγιώτης Βάλεσης, «εμείς πράξαμε ό,τι προβλεπόταν από το νόμο, τα υπόλοιπα θα τα δείξει η ιστορία». 

Να υπογραμμίσουμε ότι για τον ίδιο λόγο έχει εκπέσει από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Μυτιλήνης από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ενώ συνολικά εξετάζονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου 15 περιπτώσεις αιρετών ανά τη Λέσβο.

Επί της διαδικασίας τώρα, εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα ο επόμενος σε ψήφους υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Τ. Βέρρου, στη θέση του Στρ. Γελαγώτη. Παράλληλα, θα πρέπει να διεξαχθούν δημαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ο κ. Γελαγώτης κατείχε την θέση του Προέδρου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί από τον Δήμαρχο ένας “μίνι – ανασχηματισμός” με βάση τις τελευταίες εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των “Ν.τ.Λ.” να έρθουν σε επαφή με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου και τον Στρατή Γελαγώτη, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση