Φωτιά στην Παναγιά τη Γοργόνα-Σήμερα η εκτίμηση των ειδικών για το μέγεθος των ζημιών

Spread the love


“Στο πόδι” σηκώθηκαν χθες το απόγευμα κάτοικοι, τουρίστες και οι επαγγελματίες της Σκάλας Συκαμιάς όταν αντιλήφθηκαν καπνούς να βγαίνουν από το γραφικό εκκλησάκι της Παναγιάς της Γοργόνας, που βρίσκεται πάνω στον βράχο. Αν και την ώρα αυτή δεν υπήρχαν επισκέπτες και προσκυνητές στην εκκλησία, η φωτιά φαίνεται πώς “δούλευε” από μέσα για αρκετή ώρα και πιθανότατα να οφείλεται σε αναμμένο κερί ή βραχυκύκλωμα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Το ευτύχημα είναι ότι δεν συνέβησαν μεγάλες ζημιές, αν και η ακριβής εικόνα θα δοθεί σήμερα μετά από την αυτοψία ειδικών.

Οι κάτοικοι και επαγγελματίες έσπευσαν με πυροσβεστήρες, λάστιχα και κουβάδες με νερό για να σβήσουν την φωτιά, καλώντας παράλληλα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όταν έφθασαν οι πυροσβέστες οι φλόγες είχαν σχεδόν σβήσει, αλλά η ρύπανση του χώρου δεν αποφεύχθηκε από τους καπνούς. 

Οι ζημιές στο εσωτερικό της εκκλησίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τέμπλο της εκκλησίας και οι εικόνες έχουν διασωθεί, αλλά είναι γεμάτα με αφρούς από τους πυροσβεστήρες και νερό και αφού καθαριστούν και στεγνώσουν θα μπορούν οι ειδικοί να πουν αν έχουν υποστεί ζημιές ή όχι. Από την φωτιά κάηκε το παγκάρι και ένα κλιματιστικό, καθώς και κάποια στασίδια. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της Συκαμιάς, Βασίλης Καπηλάρης, «τρέξαμε όλοι μαζί για να σώσουμε το εκκλησάκι και προλάβαμε τα χειρότερα. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πόσο σημαντικές είναι οι ζημιές που συνέβησαν, αλλά σίγουρα θα παραμείνει κλειστό για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να επισκευαστεί».

Από την φωτιά μεταξύ ΔΕΗ και ΕΠΟΜ

Εξάλλου, χθες το απόγευμα εκδηλώθηκε φωτιά και μεταξύ του εργοστασίου της ΔΕΗ και της ΕΠΟΜ δίπλα από τον κεντρικό δρόμο, αλλά σβήστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση