Θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό για τις Κοντού-Φίτσιου!

Spread the love

Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου προκρίθηκαν θριαμβευτικά στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι και πλέον ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα στον τελικό, με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου. 

Οι δυο Ελληνίδες κωπηλάτριες πραγματοποίησαν μια τρομερή εμφάνιση στον ημιτελικό του αγωνίσματός τους που διεξήχθη χθες, παίρνοντας με το σπαθί τους την πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 13:22. Συγκεκριμένα η Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου τερμάτισαν στην 2η θέση σε 6.57.90, κάνοντας τρομερή κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία 500μ.  Κάπως έτσι πήραν την πρόκριση στον τελικό, που αποτελεί μεγάλη στιγμή για τις δυο Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες δείχνουν αποφασισμένες να φέρουν μετάλλιο στην χώρα μας. 

Περήφανη νιώθει και όλη η Λέσβος που βλέπει την Μιλένα να γράφει ιστορία και στην Ολυμπιάδα. Μάλιστα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης στήθηκε μια μικρή γιορτή με μέλη του Ομίλου και φίλοι της Μιλένας Κοντού να πανηγυρίζουν έξαλλα για την σπουδαία πρόκριση των δυο κοριτσιών στον αυριανό τελικό. 

Να σημειωθεί πως μαζί με το ελληνικό πλήρωμα το εισιτήριο για τον τελικό πήρε η Ρουμανία, που τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 6:56.65, καθώς και η τρίτη Ιρλανδία που τερμάτισε σε 6:57:90.  Από τον άλλο ημιτελικό προκρίθηκαν στον τελικό η Μεγάλη Βρετανία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ όπου μαζί με τις Ρουμανία, Ελλάδα και Ιρλανδία θα μονομαχήσουν την Παρασκευή για τα τρία μετάλλια με την ευχή και την ελπίδα ένα από αυτά να καταλήξει στο δίδυμο Κοντού-Φίτσιου.

Όπως ήταν λογικό, οι δυο Ελληνίδες κωπηλάτριες στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του ημιτελικού, εμφανίστηκαν πολύ χαρούμενες που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό.

Αναλυτικά: «Δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε αυτό που καταφέραμε. Ο βασικός μας στόχος ήταν να προκριθούμε στον τελικό της Ολυμπιάδας που αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Πλέον έμεινε μια τελευταία κούρσα, ζούμε το όνειρό μας και θα κάνουμε το καλύτερο, εκπροσωπώντας την χώρα μας. Είμαστε εδώ στο πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός και πρέπει να ζήσουμε την κάθε στιγμή ξεχωριστά. Όλο αυτό είναι ένα όμορφο ταξίδι και εμείς από την πλευρά μας δίνουμε όλο μας το είναι σε κάθε αγώνα και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε με μεγάλο στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου». 

Σημειώνεται ότι η ελληνική κωπηλασία έκανε το 3 στα 3 χθες, καθώς εκτός από τις Κοντού και Φίτσιου, θέση στον τελικό της δικώπου γυναικών έκλεισαν η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου, ενώ ο Πέτρος Γκαϊδατζής και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου πέρασαν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών. 

Να σημειωθεί τέλος ότι συγχαρητήριες ανακοινώσεις για τον θρίαμβο της Μιλένας εξέδωσαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση